Konut Haberleri
06 Eyl 2016 14:34 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:38

Avrasya Tüneli'nde geri sayım! Tabelalar takıldı

20 Aralık'taki açılışa hazırlanan dev proje Avrasya Tüneli'nde geri sayım başladı. Denizin altından iki yakayı bağlayacak olan projede yollara tabelalar konulmaya başlandı...

Avrasya Tüneli'nde geri sayım! Tabelalar takıldı
Anadolu ve Avrupa yakalarını denizin altından karayolu trafiği ile ilk kez bağlayacak olan Avrasya Tüneli Projesi'nin tamamlanmasına aylar kala çalışmalar havadan drone ile havadan görüntülendi.
Başbakan Binali Yıldırım'ın 20 Aralık'ta hizmete sunulacağını açıkladığı projedeki çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Çalışmalar son hızla devam ederken Sarayburnu-Kazlıçeşme ile Harem-Göztepe arasındaki bağlantı yollarına tünel istikametini gösteren tabelalar da yerleştirildi.



Kazlıçeşme-Göztepe hattını birleştirmek için kurulan Avrasya Tüneli Projesi, yoğun trafiğin etkili olduğu şehir içinde yolculuk süresini önemli ölçüde azaltacak.
Asya ve Avrupa yakaları arasında araç ile 100 dakikaya varan ulaşım süresi 15 dakikaya kadar inecek.

Avrasya Tüneli Projesi'nin tamamlanmasıyla birlikte vatandaşlar araçları ile hızlı bir şekilde seyahat edebilecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan "Avrasya Tüneli'nde inşaat olarak yüzde 82'ye geldik. Hedefimiz yıl sonunda Avrasya Tüneli'ni bitirerek İstanbullunun hizmetine sunmak. Avrasya Tüneli'nden geçiş ücreti 5 dolar artı KDV olacak" dedi.

Toplam uzunluğu 14,6 kilometrelik olan güzergahın 5,4 kilometrelik bölümü, iki katlı olarak deniz tabanı altına yerleştirilecek.