Konut Haberleri
13 Ara 2014 10:05 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:17

AVM'lerle ilgili flaş gelişme

Alışveriş merkezlerinin (AVM) pazar günü kapatılıp kapatılmayacağı üzerinden tartışılan Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Sanayi Komisyonu’nda kabul edildi

AVM'lerle ilgili flaş gelişme
Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk’ün AVM’lerin pazar günü kapalı olmasını içeren yasa teklifindeki düzenlemenin eklenmediği tasarıya göre; AVM’ler pazar günleri açık olmaya devam edecek, küçük esnafa AVM’lerde yer verilmesi zorunlu olacak. AVM’lerde, acil tıbbi müdahale ünitesi, ibadet yeri, bebek bakım odası, çocuk Oyun alanı gibi ortak kullanım alanları oluşturulacak. AVM’lerin bir kısmının ya da tamamının çalışma saatleri, meslek kuruluşlarının müşterek teklifi üzerine yetkili idarenin görüşü alınarak vali tarafından belirlenebilecek.

Seçime kadar yasalaşacak
Tasarının seçim öncesinde Meclis’te yasalaşması planlandı. Tasarıyla getirilen bazı yeni düzenlemeler şöyle:
-  AVM’lerde, esnaf ve sanatkâr işletmecilerine rayiç bedel üzerinden kiraya verilmek üzere, toplam satış alanının en az yüzde 5’i oranında yer ayrılacak.
-  Perakende işletmelerin bir kısmının ya da tamamının çalışma saatleri, yetkili idarenin görüşü alınarak vali tarafından belirlenebilecek.
-  Hafta Tatili Hakkında Kanun hükümleri, perakende işletmeler hakkında uygulanmayacak.

ETİKETLER
#AVM #avm saat