Ekonomi
29 Oca 2018 11:01 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:38

AVM'lerdeki kira sorunu çözülemiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına rağmen AVM'lerde dövizle kira uygulaması devam ediyor. Derimod Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Zaim, son üç yılda dövizin yüzde 61 yükseldiğini belirterek bu konuya artık bir çözüm bulunması gerektiğini söylüyor.

AVM'lerdeki kira sorunu çözülemiyor
Ünlü ayakkabı ve çanta markası Derimod’un kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Zaim, AVM'lerde kiraların artık TL'ye dönmesi gerektiğine bir kez daha vurgu yaptı. AVM'de iş yapan mağzaların son 3 yılda dövizde yüzde 61'i bulan artış sebebiyle kiraları öderken ciddi sıkıntılar çektiğini belirten Zaim, bazı AVM yönetimlerinin bu duruma karşı da oldukça katı bir tutum sergilediğini sözlerine ekledi. 

DOLAR VE EURO YÜZDE 61 ARTTI

Zaim sözlerini şöyle sürdürdü:
Son 3 yılda dolar ve Euro yüzde 61 arttı. Birçok AVM’de kiraların döviz üzerinden olmasından kaynaklanan sorunlar devam ediyor. Biz perakendeciler olarak bunun altından nasıl kalkacağız? Bazı AVM’ler duyarlı bazıları değil.




EMPATİ YAPMAYAN AVM'YE GİRMEYECEĞİZ

Biz bundan sonra bizimle empati yapmayan AVM yatırımcılarının projelerine girmeyeceğiz. Diğer markalarda da durum böyle. Yeni AVM yapıyorlar, dekorasyonunuzu yaparız diyerek çağırıyorlar ama gitmiyoruz.

CUMHURBAŞKANINI KARŞILIKSIZ BIRAKTILAR

Sayın Cumhurbaşkanı’nın çağrısı oldu. AVM yatırımcılarına seslendi ancak hala bir yaklaşım göremiyoruz.