Konut Haberleri
02 Kas 2015 14:22 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:41

AVM'ler de seçimle birlikte rahatlayacak

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Hulusi Belgü, AK Parti'nin tek başına iktidar olmasını AVM'ler açısından olumlu buldu.

AVM'ler de seçimle birlikte rahatlayacak
Gayrimenkul sektörü başta olmak üzere perakende ve AVM dünyasını da yakından ilgilendiren 1 Kasım seçimi sonrası birçok sektörün yüzü güldü.

26. Dönem Parlamentosu'nun üyelerini belirlemek üzere yapılan genel seçimde AK Parti oyların yüzde 49.48'lik oy oranıyla tek başına iktidar oldu. Perakende dünyası ve AVM piyasası için önemli değerlendirmelerde bulunan AVM Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Hulusi Belgü bazı açıklamalarda bulundu.

AVM sektöründe ciddi bir toparlanma olacak

AK Parti'nin yeniden tek başına iktidara geşlmesinin piyasalar açısından olumlu karşılanacağını belirtti. “Hükümetin kurulması, iç siyasi için olumlu bir durum… Daha barışçı ve ılımı bir Türkiye'nin olacağını öngörüyoruz. AVM sektörü olarak tüm olumsuzluklara rağmen ümidi hiç kesmemiştik. Daha ciddi bir toparlanma ve büyüme olacak.” dedi.

Dövizdeki ani düşüşü değerlendiren Belgü, AVM'deki dükkan kiralamalarının döviz üzerinden olduğu için perakendeciler bakımından olumlu bir tepki olacağını söyledi. Belgü “Perakendeciler nefes alacak. Tüketiciler için de rahatlama olacak, daha rahat bir şekilde alışveriş yapacaklar” dedi.

Yabancı yatırımcı için iyi haber

Dövizdeki düşüşü yabancı yatırımcı için de değerlendiren Belgü, “Yabancı yatırımcı hükümeti olan ve hükümet kurabilen bir ülkede yatırım yapmak ister” dedi. Döviz kurundaki düşüşü yabancı yatırımcı için "iyi haber" olarak değerlendiren Hulusi Belgü ‘oturup beklemek' gerektiğini aktardı.