Konut Haberleri
02 Mar 2019 18:01 Son Güncelleme: 02 Mar 2019 18:06

ATSO'dan konut kredisi protokolü

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası ile Ziraat Bankası arasında, inşaat sektörünü canlandırmak ve Antalya bölgesindeki konut stokunun tüketimi sağlamak amacıyla 0.98 oranlı konut kredisi anlaşması imzalandı.

ATSO'dan konut kredisi protokolü

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Ziraat Bankası arasında, inşaat sektörünü canlandırmak ve Antalya bölgesindeki konut stokunun tüketimi sağlamak amacıyla 0.98 oranlı konut kredisi anlaşması imzalandı.

ATSO'daki protokol törenine ATSO Başkanı Davut Çetin ve Ziraat Bankası 1.Bölge Müdürü Şefik Diler'in yanı sıra, Meclis Başkanı Süleyman Özer, Başkan Yardımcıları M.Cihangir Deniz ve Mustafa Atılgan, yönetim kurulu sayman üyesi Ayhan Kızılsavaş, yönetim kurulu üyesi Mustafa Ayanoğlu ile meclis üyeleri Halil Ersoy, Adnan Saraç ve ilgili meslek komitelerinin üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda, kampanya ile ilgili açıklama yapan ATSO Başkanı Davut Çetin, imzalanan protokol ile Antalya'da faaliyet gösteren ATSO üyesi müteahhitlerin yeni konutları için, Ziraat Bankası tarafından 0,98 oran, 60 ay vade ile 750 bin liraya kadar kredi kullandırılacağını söyledi.

Davut Çetin, kampanyanın Antalya'da inşaat sektörünün yanı sıra, inşaat sektörünün paydaşı pek çok sektöre nefes aldırmasını umut ettiklerini söyledi.

Kampanyanın Antalya'da sektöre canlılık getirmesini dilediğini belirten Davut Çetin, “Antalya, Türkiye'nin en çok göç alan kentlerinden biri. Ziraat Bankası ile yaptığımız kampanya ile üyemiz müteahhitlerin elindeki konut stokunu uygun faiz oranı ile halk ile buluşturmak istiyoruz. Bu kampanya için müteahhitler de fedakârlık yapacak. ATSO'dan alacakları belge ile Ziraat Bankası'na gidip protokol imzalayacaklar ve müşterilerini uygun faiz oranlı konut için bankaya yönlendirecekler. Kampanya ATSO üyesi firmaları kapsıyor. Bu kampanya ile en az 5 bin yeni konut satılmasını hedefliyoruz" dedi.

Ziraat Bankası 1.Bölge Müdürü Şefik Diler ise "Bizim de beklentimiz yüksek. Konut satmak isteyen ATSO üyesi müteahhitler bir şubemize gidip katkı paylı konut kredisi sözleşmesi imzalayarak kampanyaya dâhil olabilir. Kampanya sadece yeni binalar için, ilk satış için geçerli" dedi