Konut Haberleri
16 Eki 2014 08:43 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:00

Atlı Köşk'e 'Müze'lik teknoloji

İstanbul Emirgan’daki Atlı Köşk’te yer alan Sakıp Sabancı Müzesi ile cep telefonu operatörü Turkcell, teknolojiyi sanatla bir araya getiren bir işbirliğine gitti.

Atlı Köşk'e 'Müze'lik teknoloji
Turkcell ve Sakıp Sabancı Müzesi tarafından müzeye özel geliştirilen uygulama ile ziyaretçiler her türlü etkinliğin bilgilerine ulaşacak. Uygulama ile müzedeki koleksiyonların detaylarına, geçmiş sergilere ve müze ile ilgili haberlere erişim sağlanacak. Sakıp Sabancı Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’in katıldığı törende, müze için geliştirilen uygulamanın tanıtımı yapıldı.

12 yılda ilkleri yarattı
Güler Sabancı, “Sakıp Sabancı Müzesi,
12 yıllık geçmişi boyunca müzecilik, sergileme ve iletişim alanlarında Türkiye kültür-sanat camiası için ilkleri yarattı ve uyguladı. İşbirliği, müzemizin sanat ve teknoloji alanında başlattığı projelerin gelişimi açısından büyük önem taşıyor” dedi.
Süreyya Ciliv ise “Amacımız gerek uygulama üzerinden sağladığımız kolaylıklar, gerek müşterilerimize sunduğumuz avantajlarla müzede yer bulan sergilere, koleksiyonlara ve etkinliklere gösterilen rağbetin artmasına katkıda bulunmak” diye konuştu.

Pusetliye özel gezi
İşbirliği kapsamında müzede her hafta bir gün Pusetli Anneler Günü olacak. Müze ziyaretçileri bir hafta perşembe, bir hafta cumartesi olacak şekilde hafta içi ve hafta sonunda Turkcell Platinum Pusetli Anneler Günü’nden faydalanabilecek. 0-18 ay bebekler için hazırlanan yarım saatlik programda seçilen eserlerin önünde eğitmenle birlikte incelemeler yapılarak,  bebeklerde renklerin yarattığı etki gözlenecek. Bu özel günlerde Turkcell Platinum müşterisi annelerle birlikte gelen babalar da müzeye ücretsiz girecek.