Konut Haberleri
29 Haz 2017 09:01 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:15

Atıl kamu binaları değerlendirilecek

Maliye Bakanlığı atıl durumda bulunan bina ve arazileri değerlendirmek için harekete geçti. Bu kapsamda arsaların gelir getirecek şekilde konut ve diğer projeler için satışının mümkün olduğu belirtiliyor.

Atıl kamu binaları değerlendirilecek
Maliye Bakanlığı, vergi dışı gelirleri artırmayı amaçlayan bir paket üzerinde çalışıyor. Pakette, özelleştirme kapsamı dışında bulunan kamu kuruluşlarının arsa, arazi, bina gibi atıl varlıklarının değerlendirilmesine ağırlık verilecek.

KURUMLARA YAZI GÖNDERİLDİ

Dünya’dan Mehmet Kaya’nın haberine göre paket ağırlıkla atıl kamu arsalarının ve diğer gayrimenkullerinin değerlendirilmesini içeriyor. Uygun olan arsaların özelleştirme yoluyla hızla satışı öncelikli olacak. Maliye Bakanlığı’nın bakanlıklar ve kamu idareleri ile kamuya ait şirketlere bir yazı göndererek, gelire dönüştürülebilecek gayrimenkullerin belirlenmesini istedi.

1038 ADET ARSA BULUNUYOR

Özelleştirme İdaresinin (ÖİB) portföyünde, çoğunluğu Maliye Hazinesine ait olmak üzere sadece arsa niteliği bulunan çeşitli büyüklüklerde 1038 adet arsa bulunuyor. Bu arsa ve araziler, Türkiye’nin hemen hemen tamamına dağılmış durumda ve fiyat aralıkları arasında da oldukça büyük farklar var. Varlık Fonu'na aktarılan arsalara yönelik proje geliştirilmesi de öncelikler arasında bulunuyor. Maliye’nin üzerinde çalıştığı bir diğer taşınmaz önlemi de kamu gayrimenkul yönetiminde iyileştirme.