Konut Haberleri
09 Eyl 2016 09:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:38

Atatürk Havalimanı saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına anıt yapıldı

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Terminali önüne yerleştirilen anıt özel bir törenle açıldı..

Atatürk Havalimanı saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına anıt yapıldı
İstabul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde yapılan terör saldırısında hayatını kaybedenleri anmak için Dış Hatlar Geliş Terminaline yapılan granit anıt geçtiğimiz günlerde özel bir törenle açıldı.

Saldırıda ilk patlamanınmeydana geldiği geliş katı önünde düzenlenen törene, Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Ulutaş, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı,  TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener,  Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdür Yardımcısı Celal Özuğur ile bazı davetliler katılım gösterirken törende konuşan Şener, söz konusu anıtın terör saldırısında vefat edenleri unutmadıklarını göstermek için yapıldığını söyledi.

Terör saldırısının yaşandığı gece, havalimanında büyük bir dayanışma örneği gösterildiğini de anımsatan Şener, havalimanının 5 saat içinde yeniden açıldığını ama acının unutulmadığını söyledi.

Terörün oluşturduğu küresel dalganın tüm dünyada belirsiz ve riskli durumlar meydana getirdiğini söyleyen İlker Aycı, havalimanındaki resmi ve özel kuruluşların katkılarıyla terör saldırısının olumsuz etkilerini atlattıklarını belirtti.