Konut Haberleri
14 Ağu 2017 16:48 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:21

Ataköy'ün mega limanında ruhsatlar iptal!

Ataköy'de Mega Yat Limanı olarak bilinen projede çarpıcı bir karara imza atıldı. 140 bin metrekarelik deniz dolgusuna yapılacak olan tesislerin ruhsatları mahkeme tarafından iptal edildi.

Ataköy'ün mega limanında ruhsatlar iptal!
DATİ Holding tarafından Ataköy'de deniz doldurularak yapılan yat limanı, restoran, kafetarya, konaklama alanı gibi tesislerin yapımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen inşaat ruhsatları mahkeme tarafından iptal edildi.

140 bin metrekare

Hürriyet'ten Ömer Erbil'in haberine göre, Ataköy sahilde ‘Mega Yat Limanı’ adı altında başlatılan yeni projede deniz 140 dönüm yani 140 bin metrekare dolduruldu. 10 futbol sahası büyüklüğünde yeni bir kara oluşturuldu. Alana 3 katlı ticaret ve eğlence merkezi, 2 katlı lokanta ve gazino, 2 katlı kongre merkezi, 5 katlı yönetim ofisi, 5 katlı tekne satış ofisi, 724 ve 320 araçlık açık otopark ve ayrıca 5 ayrı yerde 32 araçlık açık otopark, tekne onarım ofisleri, yüzme havuzları yer alacaktı. Bu inşaatların yapımı için Bakırköy Belediyesi’nden inşaat ruhsatı istendi. Belediye onaylı vaziyet planı olmadığı gerekçesiyle inşaat ruhsatlarını vermedi.

Çoğunluk ''Evet'' dedi

Bunun üzerine şirket 644 sayılı KHK’nın 2. maddesi gereği inşaat ruhsatlarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan aldı. Bakırköy Belediyesi de bu duruma tepki olarak 6 Kasım 2016 pazar günü belediyenin bahçesinde referandum yaptı. ‘’Ataköy Yat Limanı ve Ek Projelerini Kamuoyuna soruyoruz’’ pankartı asılarak halkın sandığa gitmesi istendi. Sayım sonucunda, oy kullanan 3 bin 458 kişiden bin 988’inin “evet”, bin 451’inin “hayır” yönünde tercihte bulunduğu belirlendi. Ancak buna rağmen Bakırköy Belediyesi ruhsat konusunda direneceğini açıkladı.

Ruhsatlar iptal edildi

Bakırköy Çevre Dostları Derneği İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca verilen ruhsatların yetkisiz şekilde verildiğini ileri sürerek dava açtı. Ardından mahkeme tarafından dava konusu ruhsatların iptaline karar verildi.