Konut Haberleri
04 Tem 2017 09:47 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:16

Askeri arazilerin satılmasının önü açıldı!

Resmi Gazete'de yayınlanan yeni planlı imar yönetmeliğine göre Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarına ait alanlar askeri alan tanımından çıkarıldı. Ayrıca yabancılar bu askeri arazilerden arsa satın alabilecek.

Askeri arazilerin satılmasının önü açıldı!
Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikler Resmi Gazete’de yayınlandı. Yönetmelik 1 Ekim’den itibaren yürürlüğe girecek.

Yeni yönetmelikte Gayrimenkul Hukukçuları Derneği'ne göre askeri alan tanımındaki değişiklik oldu. Yeni yönetmeliğe göre, yabancılar Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarına ait alanlardan arsa alabilecek.

ASKERİ ALAN TANIMI DA DEĞİŞTİ

Gayrimenkul Hukukçuları Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz yeni imar yönetmeliğinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarına ait alanların askeri alan tanımından çıkarıldığını aktardı.

Kiraz, bu alanların artık hazineye ait olduğunu ve yabancı ülke vatandaşlarının bundan böyle askeri alanların sınırlarında yer alan bölgelerden arsa alabileceklerini söyledi.

Daha önceden yabancı ülke vatandaşları bu bölgelerden güvenlik gerekçesiyle arsa alımı yapamıyorlardı. Kiraz, bu arsaların İçişleri Bakanlığı’na bağlandığını hatırlatarak, bu kararın yabancıya satışlara kolaylık getirilmesi amacıyla yapılmış olabileceğini dile getirdi.