Ekonomi
25 Ara 2019 12:23 Son Güncelleme: 25 Ara 2019 12:48

Asgari ücrette yeni fiyat yarın belli oluyor!

İlk üç toplantıda asgari ücret için TÜİK, işveren ve işçileri temsil eden sendikalar tekliflerini sundu. Asgari ücret zammının belli olacağı tarih de belli oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun dördüncü toplantısının yarın saat 14.00'te yapılacağını bildirdi.

Asgari ücrette yeni fiyat yarın belli oluyor!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 4. toplantısını bugün yapması bekleniyor. Yaklaşık 8 milyonu ilgilendiren asgari ücret zammının toplantının ardından açıklanması bekleniyor. İşçileri temsil eden sendikaların ortak yaptığı açıklamada 2.578 TL’den geri adım atmayacaklarını bildirdiler. İşverenler ise asgari ücrete yapılacak zam oranının dengeleri gözetmesi gerektiğini belirtiyor.

KALIN’DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Asgari ücret konusu, bugün kabine toplantısında gündeme gelmedi ama Çalışma Bakanımız bu konuda bir çalışma yapıyor. Bu diğer kurumların ve ilgili tarafların bütün değerlendirmeleri alınmak suretiyle bir noktaya gelecek, o noktada da tabi ki Cumhurbaşkanımızın da bir değerlendirmesi olacak” dedi.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU 4. TOPLANTI NE ZAMAN?

 Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun dördüncü toplantısının yarın saat 14.00’te yapılacağını bildirdi.

Toplantılarının ilkini 2 Aralık’ta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında, ikincisini 10 Aralık’ta Türk-İş’te, üçüncüsünü 17 Aralık’ta Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunda (TİSK) yapan komisyon, dördüncü toplantı için yine Bakanlıkta toplanacak.