Konut Haberleri
26 Eyl 2014 11:07 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:54

Asansörlerde hayat kurtaran sistem 600 TL

Tüm Asansör Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Levent Akdemir, asansörlerde bulunması gereken ve 600-700 lira maliyeti olan paraşüt sisteminin hayat kurtardığını söyledi

Asansörlerde hayat kurtaran sistem 600 TL
İstanbul Mecidiyeköy'deki 10 işç,inin ölümüne nden olan asansör kazası sonrası güvenliği yeniden gündeme gelen asansörlerde paraşüt adlı bir sistem hayat kurtaıyor. Ancak halihazırda kullanımda olan asansörlerin yüzde 30'unda paraşüt sistemi yok.

Dün kapılarını açan Avrasya Asansör, Yürüyen Merdiven Sanayi ve Teknolojileri Fuarı’nda da güvenlik sistemleri ön plandaydı.

Asansörlerde mutlaka paraşüt sisteminin kullanılması gerektiğini belirten Tüm Asansör Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Levent Akdemir, söz konusu sistemin maliyetinin 600-700 lira arasında olduğunu belirterek, "Asansör düşmeye başladığında ya da raydan çıktığında paraşüt sistemi devreye girer ve rayı kitleyerek asansörün düşmesini engeller” dedi.

Vatandaşları uyaran Atik, “Kırmızı etiket varsa o asansör tehlikelidir. Asansörde ayna olmalı, kendinizi görmeden karşıdan adım atmayın” ifadesini kullandı.

3 yıllık bir Ar-Ge çalışması sonucu ‘sanal güvenlik’ sistemini icat ettiklerini belirten OMEGA mühendisliğin Genel Müdürü Erkan Erbek ise, “Bu sisteme daha önceden katları tanımlıyorsunuz ve asansör bozulduğunda sistem daha önceden tanımlanan katı hatırlayarak asansörü durduruyor. Böylece asansör düşmüyor” dedi.