Konut Haberleri
17 Mar 2016 11:39 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:08

Artık her yol İstanbul! İşte dev projeler

İstanbul ve İstanbul'a uzanan dev projeler, her yolu İstanbul'a çıkaracak... İşte dev projeler...

Artık her yol İstanbul! İşte dev projeler
İstanbul'a dev projeler damgasını vuracak. Dünyanın megakentleri arasında yer alan İstanbul, önümüzdeki yıllarda ulaşımda uluslararası bir hat olmaya aday. Nitekim Fransa’nın Cannes kentindeki dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM’de en çok konuşulan konulardan biri de terörün yarattığı gerginliğe rağmen İstanbul ve mega projeleriydi.Yaklaşık 40 milyar dolar yani 120 milyar liralık bu projelerin hayata geçmesi ile 2018-2020’den sonra İstanbul, bulunduğu bölgenin ulaşım trafiğine yön verir hale gelecek. Her ne kadar Atatürk Havalimanı, 3. havalimanı açıldıktan sonra küçük uçaklara hizmet verecek olsa da 3 havalimanı, 3 köprü, Boğaz’ın altından geçen 3 tüneli ile İstanbul’da gün içinde adeta kangrene dönen trafik sorununun da çözüme ulaşması söz konusu.

Çılgın proje
Mayıs ayında ilk geçişin yapılacağı Körfez Geçiş Köprüsü ve Çanakkale’de bu yıl ihalesi yapılacak olan 1915 Köprüsü’nün de devreye girmesi ile Marmara Bölgesi’nde her yer artık birbirine çok daha yakın olacak. Örneğin Körfez Geçiş Projesi’nin tamamen devreye girmesi ile İstanbul-İzmir arasındaki 8 saatlik yol 3.5 saate kadar inecek. 40 milyar dolarlık projeler içinde en iddialı olanı ise kuşkusuz son anda ‘güzergâhı’ değişen ‘Çılgın Proje’ Kanal İstanbul. Yaklaşık 10 milyar dolarlık bir proje olacağı tahmin edilen Kanal İstanbul’da beklenti, bu yıl güzergâhın belirlenmesi ve ihalenin gerçekleşmesi.

Raylı sistemler 800 kilometreyi geçecek
Önümüzdeki 6 yıl içinde İstanbul raylı sistem uzunluğu da 800 kilometreyi geçecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin son yaptığı değişikliğe göre hızlı tren seferlerinin son durağı ise Haydarpaşa Garı olacak. Böylece Pendik ve Ayrılıkçeşme- Haydarpaşa arasında banliyö hattı ile hızlı tren beraber çalışacak.

İstanbul Anadolu yakasında Pendik’ten Ayrılıkçeşme’ye kadar olan bölüm, oradan Marmaray, Kartal metrosuyla birleşmiş olacak. İkinci bölümü kapsayan Kazlıçeşme-Halkalı hattında ise çalışmalar devam ediyor. Söz konusu hattın en geç 2018 yılında hizmete açılması planlanıyor.