Sektörel
18 Oca 2018 15:10 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:38

Artaş İnşaat'a Katar'da yoğun ilgi

Uluslararası alanda büyük ölçekli projeler geliştiren Artaş İnşaat, Expo Turkey by Qatar’da Körfez bölgesi yatırımcılarının yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Artaş İnşaat'a Katar'da yoğun ilgi
Körfez bölgesinin önemli  gayrimenkul fuarlarından Expo Turkey by Qatar’a satışı devam eden projeleriyle katılan Artaş İnşaat, Türkiye’nin yüksek yatırım potansiyelini Körfezli yatırımcılara sundu.  Artaş İnşaat fuarda; Avrupa Konutları Yamanevler, Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupa Residence & Office Ataköy, Avrupa Office Ataşehir, Avrupa Konutları Kale 2, Avrupa Konutları Atakent 4 ile ortak girişimlerle geliştirilen Vadistanbul ve Tema İstanbul’un tanıtımını yaptı.

İLİŞKİLER FUARLA KUVVETLENDİ

Körfezli yatırımcıların Türkiye’deki gayrimenkul piyasasıyla yakından ilgili olduklarını belirten Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya şu ifadeleri kullandı: Türkiye’deki gözde projelerimizi 40 yıllık deneyimimizle yabancı yatırımcılara sunduk. Şuana kadar toplamda 17.500 konut ürettik. Bugün geldiğimiz noktada markamızın ve ülkemizin yatırım potansiyelini uluslararası arenaya taşıyarak en doğru şekilde tanıtımını gerçekleştirdik. 





VADİSTANBUL’A YOĞUN İLGİ

Katar, hükümetimizle ve Sayın Cumhurbaşkanımızla olan ilişkilerinden ötürü bize sıcak bakıyor. Geçen yıl da fuara katılmıştık ve bir projeden yaklaşık 50’ye yakın daire satışı yapmıştık. Biz Artaş İnşaat olarak blok satışları yapmıyoruz, genelde tek daire olarak satışlarımız oluyor ve bloklar arasında dağılımını yapıyoruz. Tema İstanbul’da 56 tane yabancı satışımız var, şu anda oturuyorlar. En fazla Vadistanbul’un 1. ve 3. etabında yabancı satış var. O projemizde fuardan bu güne kadar 70’e yakın satış gerçekleştirdik. 



KANAL İSTANBUL HEYECANI

Katarla ilgili geçmişteki ilişkilere baktığımızda verimli bir dönemdeyiz diyebilirim. Sektör olarak beklentimiz yüksek. İstiyoruz ki yabancıya satışlarımız Türkiye’deki satışlara bir çeşit olsun. Katarla ticari ilişkilerimizin önümüzdeki dönemlerde daha fazla güçleneceğine inancım tamdır. Bu arada güzergahı netleşen Kanal İstanbul projesi bizi heyecanlandırdı. Kanal İstanbul, başta ülke ekonomimiz olmak üzere inşaat sektörümüz açısından çok önemli bir proje. Bizim de o bölgede Kanal İstanbul projesinin çok daha öncesinden Artaş İnşaat olarak yatırımlarımız vardı. Artaş İnşaat’ın yanı sıra Emlak Pazarlama ile kurulmuş Öztaş ve Biocity gibi şirketlerimizin yaklaşık 400-500 dönüme yakın Kanal İstanbul’a komşu Resneli’de arazilerimiz var. Kanalın şekillenmesine bağlı olarak buradaki yatırımlarımızı hareketlendireceğiz. 

TÜRKİYE’NİN DEV PROJELERİNİ KATAR’A TAŞIDIK

Tema İstanbul, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük gayrimenkul projesiyken, Vadistanbul’da Türkiye’nin en büyük sanayi dönüşümü ve en büyük karma konseptli projesidir. Her iki proje de ülkemizin uluslararası alandaki vitrin projeleridir. Türkiye, gayrimenkul yatırımı anlamında yabancıların nezdinde de potansiyeli yüksek bir ülke. Bu anlamda biz de sektördeki deneyimimizi ve finansal gücümüzü ortaklarımızla da birleştirerek Türk inşaat sektörünün sembolü olarak gösterilen Tema İstanbul ve Vadistanbul projelerini hayata geçirdik. Uluslararası alandaki vitrin projemiz Tema İstanbul ve Vadistanbul’un yatırımcısı olmaktan büyük keyif alıyoruz. 




YAMANEVLER PROJEMİZİ KATARLI YATIRIMCILARA TANITTIK

Expo Turkey by Qatar fuarına; Ortak girişimlerle hayata geçirdiğimiz Vadistanbul, Tema İstanbul projelerimizin yanı sıra Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupa Konutları Yamanevler, Avrupa Konutları Atakent 4, Avrupa Konutları Kale 2, Avrupa Office Ataşehir ve Avrupa Residence Office Ataköy projelerimizle katılarak fuar ziyaretçilerine tanıttık. Yine  Anadolu Yakası’nda 1.2 milyar TL yatırımla hayata geçirdiğimiz Yamanevler projemizi Katarlı yatırımcıların beğenisine sunduk.

AVRUPA KONUTLARI BAŞAKŞEHİR’DE TESLİMLERE BAŞLADIK

Avrupa Yakası’nın en planlı ilçelerinden Başakşehir'de, Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirdiğimiz 941 konut ve 27 ticari üniteden oluşan Avrupa Konutları Başakşehir projemizde konut teslimlerine başladık. Bölgenin en büyük şehir parkı olan Kuzey Yakası, Kent Meydanı, Şehir Hastanesi, 3. havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, bağlantı yolları ve Metro gibi büyük çaplı devlet yatırımlarının çevrelediği bir bölgede yer alan bu projemize Katarlı yatırımcılar büyük ilgi gösterdi.