Kent Haberleri
19 Ağu 2015 17:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:08

Arnavutköy Yeşil Cami'nin yapımına yeniden başlandı!

Arnavutköy Merkez Camii’nden sonra temeli atılan ve 2. Cami olarak anılan Arnavutköy Yeşil Camii’nin, genişletilmek için yeniden yapına başlandı.

Arnavutköy Yeşil Cami'nin yapımına yeniden başlandı!
Anadolu Mahallesi sakinlerine hizmet veren Arnavutköy 2. Cami, mahalle sakinleri tarafından yetersiz bulunularak, genişletilmek için yeniden inşa ediliyor.

Arnavutköy Belediyesi tarafından yeni inşaat alanları da eklenerek, 1650 m2 alana çıkarılan caminin temeli atıldı.  450 m2 cami oturumu ve 2 bin 500 kişinin aynı anda ibadet edeceği 2. Cami, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın katılımı ile temel atma töreni gerçekleştirildi.

Arnavutköy 2. (Yeşil) Cami temel atma törenine; Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, İlçe Müftüsü Bahri Şamat, meclis üyeleri, cami imamları ve mahalle sakinleri katıldı.

Arnavutköy 2. Cami temel atma töreni,  Cami İmamı Muhammet Uysal’ın kuran tilaveti ile başladı. Daha sonra kürsüye gelen Arnavutköy 2. Cami Dernek Başkanı Sami Balcı: “Camilerimiz tarih boyunca hem ibadet yeri olarak kullanılmış, hem de insanlığı eğitmek için kullanılmış. Arzu ediyorum ki bu cami bittikten sonra vatandaşlarımızın ibadetinin yanında , çocuklarımızın da eğitimleri konusunda büyük bir fonksiyonu icra etsin. Bizden sonra ki nesillere güzellikler bırakmalıyız. Arnavutköy’ün 2. Camisi olacak camimizin, temel atma töreninin hayırlar vesile olmasını temenni ederim” diye konuştu.

Son olarak kürsüye gelen Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı: “ Arnavutköy 2. Camii’nin genişletilerek yapımına başlanmasına vesile olan cami imamızı ve dernek başkanımızı teşekkür ederim” dedi. Başkan Baltacı “Bu iş idare olmadan, destek olmadan ve birlik olmadan yapılamaz. Bu bağlamda en çok teşekkürü de kıymetli cemaatimiz hak ediyor. Çünkü talepleri olmasaydı böyle bir işe başlanamazdı. Camimizin geçmişi mahalle sakinlerimiz tarafından az çok biliniyor. Arnavutköy Merkez Camimizden sonra 2. inşa edilen camimiz. Hatta zaman zaman da 2. Cami olarak da adlandırıyoruz. O dönem o günkü şartlara göre inşa edilmiş, arazisi Rahmetli Celal Şenol tarafından bağışlanmış ve inşası yapılmıştı” diye ifade etti.

Caminin büyütülmesi, cemaatin talepleri doğrultusunda olduğunu belirten Başkan Baltacı: “Cuma Namazları dışından vakit namazlarında da yoğun olan camimiz, cemaatimiz tarafından büyütülmesi talep edildi. Tabi camimizin büyütülmesi için kendi alanı müsait değildi. Cami arazisinin ön kısmında kalan, evlerin bulunduğu bölgeyi de cami alanına kattık. Ev sahiplerimizden Allah Razı olsun. Hiçbir zorluk çıkarmadılar. Mevcut alanımızı en iyi şekilde düzenleyip, 2 bin 500 kişinin aynı anada ibadet yapabileceği bir mekan haline getireceğiz” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarından sonra İlçe Müftüsü Bahri Şamat dua etti. Dua sonrası Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, İlçe Müftüsü Bahri Şamat ve Cami İmamı Muhammet Uysal’ın butona basması ile temel atma töreni gerçekleştirildi.