Ekonomi
06 Nis 2015 07:49 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:32

Arda taktı, 3 bin hal hal satıldı

Futbolcu Arda Turan, ortağı olduğu alışveriş sitesi lidyana.com’a, hal hal takarak destek verdi. Sitede satışa sunulan 3 bin hal hal kısa sürede tükendi

Arda taktı, 3 bin hal hal satıldı
Atletico Madrid’de forma giyen milli futbolcu Arda Turan, ortağı olduğu online giyim, ayakkabı ve takı sitesi lidyana.com’a, hal hal takarak destek verdi. Şirketin kurucusu ve CEO’su Hakan Baş, “Sitenin satışlarına Arda’nın katkısı çok büyük. Bir süre önce hal hal taktı ve ürün sitede bir anda tükendi. Toplamda 3 bin hal hal satışı yaptık” dedi. Arda’nın takıyı sevdiğini söyleyen Baş, “Atletico Madrid’deki takım arkadaşları için de özel bileklik yaptırdı. Daha önce de Arda’nın isteği üzerine Milli Takım oyuncularına üzerinde Ayet-el Kürsi bulunan bileklik dağıttık” diye konuştu.

1 milyon 100 bin üyeye ulaşan lidyana.com ile ilgili olarak da bilgi veren Hakan Baş, günlük 80 bin ziyaretçi aldıklarını söyleyerek, geçen yıl yüzde 200 büyüme kaydettiklerini açıkladı. Pazartesi ve salının online alışverişin en çok yapıldığı günler olduğunu ifade eden Baş, “Ağırlıklı olarak 13:30 - 15:00 saatleri arasında alışveriş yapılıyor” dedi.
Erkeklerin sepet ortalamasının 220 TL olduğunu belirten Baş, online alışverişteki tüketici eğilimlerini şöyle anlattı: “Kadınların sepet ortalaması ise 200 TL. Erkekler kadınlara nazaran yüzde 10 daha fazla harcama eğilimine sahip. Kadınlar en çok takı, giyim, kozmetik ürünlerini tercih ederken, erkekler de en çok saat, parfüm ve ayakkabı kategorilerinden alışveriş yapıyor.”


Cirolarının yüzde 35’inin mobil cihazlardan geldiğini belirten Hakan Baş, “Mobil cihazlardan en çok satın alma yapılan kategoriler giyim ve takı. ınlar mobil cihazlardan erkeklerden iki kat daha fazla alışveriş yapıyor” dedi.
Mobil ticaretin, e-ticarete göre üç kat daha hızlı büyüdüğünü ifade eden Baş, şu bilgileri verdi: “Dünyadaki tüm dijital alışverişlerin yüzde 20’si mobilden geliyor. Türkiye’de online tüketicilerin yüzde 53’ü son bir yılda mobil cihazlarını kullanarak alışveriş yaptı. Mobil uygulamalar mobil web sitelerine nazaran yüzde 23 oranında daha fazla tercih ediliyor.”
Tüketicilerin e-ticarette alışveriş yaparken fiyat ve ürün çeşitliliğine önem verdiklerini anlatan Baş, bir başka önemli faktörün ise güvenilirlik olduğunu kaydetti.
Milliyet