Konut Haberleri
24 Mar 2016 16:35 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:09

Araplardan o bölgeye büyük ilgi

Arap yatırımcılar, Yalova'ya rağbet gösterdi. Arap yatırımcılar, Marmara bölgesinin en kapsamlı otel projesi olarak tasarlanan Yalova termallerden devre mülk satın alıyorlar.

Araplardan o bölgeye büyük ilgi
Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi büyük. Özellikle Mütekabiliyet Yasası sonrası Türkiye'deki konutlara yoğun ilgi gösteren Araplar, devre mülk ve Marmara bölgesinin en kapsamlı otel projesi olarak tasarlanan Yalova termallerden devre mülk satın alıyorlar.

Akdeniz ve Ege bölgesinde deniz, İstanbul'da kültür, Karadeniz'de yayla ve Uludağ gibi bölgelerde kış turizmini keşfeden Araplar şimdi de Yalova'daki termal turizmle ilgileniyorlar.

Araplar daire alıyor

Turist olarak sağlık turizmiyle yetinmeyen Arap yatırımcılar, 15 günlük periyotlarla kullanılabilen devre mülkler yerine, daha uzun ve kapsamlı kullanımları göz önüne alarak daire yatırımı yapıyorlar.

Konu ile ilgili detaylı bir açıklama yapan Acente Koordinatörü Deniz Dereli, "Türkiye'deki en iyi termal sulardan birine sahip olan Yalova'nın böyle bir yatırıma ihtiyacı vardı. Otelcilikteki tecrübemizi sayısız rahatsızlığa iyi gelen şifalı sularla birleştirerek,' ortaya farklı ihtiyaçlara hitap eden, Yalova Termal Palace projesine imza attık. Yalova'nın turizm kapasitesini 3'e hatta 4'e katlaması beklenen Yalova Termal Palace Otel ve Devre mülk projesi, Yalova'yı Ortadoğu'nun yeni gözdesi yaptı. Arap yatırımcılardan ilgi çok büyük. Böylesine önemli ve büyük bir proje tüm yatırımcıların dikkatini çeker. Orta Doğu müşterileri devre mülk ve emlak satışına yoğun ilgi gösteriyorlar. Bu ilgi bizi yeni yatırımlar için cesaretlendiriyor. Projeden yer ya da hafta satın alan yatırımcılar, proje başlangıcından bugüne ciddi kar etmiş durumdadırlar. Gerek bölgeye yapılan devlet yatırımları, gerekse Yalova'nın İstanbul başta olmak üzere diğer illere yakınlığı karlılığı etkileyen en önemli sebeplerdendir" dedi.