Konut Haberleri
02 Eki 2015 11:39 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:30

Araplar helikopterle yalı avına çıktı

Mütekabiliyet yasasından sonra rotayı Avrupa'dan Türkiye'ye çeviren Arap yatırımcılar, gözünü Boğaz'a dikti...

Araplar helikopterle yalı avına çıktı
Mütekabiliyet Yasası'nın ardından yönünü Avrupa'dan İstanbul'a çeviren Arap yatırımcılar, artık Türkiye'de kalıcı olmak istiyor.

Özellikle sahil aksı...
Birçok markalı konut projesinden büyük metrekareli konut satın alan Arap yatırımcılar, Boğaz'da da yalı arıyor. Arap yatırımcılar, 5 milyon dolardan başlayarak 150 milyon dolara kadar çıkan yalılar için birbirleriyle yarışıyor. Özellikle Sarıyer, Yeniköy, Tarabya, Rumeli Hisarı, Bebek, Üsküdar, Çengelköy Beykoz ve Çamlıca bölgelerine bakıyorlar. 

Yeni bir sektör doğuyor
Hatta bunun için özel helikopter kiralıp yalı avına çıkan Arap yatırımcılar bu anlamda yeni bir sektör de doğurdu diyebiliriz. Yatırımcılar, Avrupa Yakası'ndan başlayarak metre metre hava turu yaparak gözüne kestirdikleri yalılar için satın alma işlerine başlıyorlar...

1 yalıya 10 teklif...
Mevcut bölgelerde bulunan yalılara servet değerinde fiyatlar biçen Araplar, gözlerini de karartmış durumda. 1 için 10 Arap'tan teklif aln emlakçılar da ne yapacaklarını şaşırmış durumda. Özel tur düzenleyen emlak firmaları da haliyle bu satışlardan ciddi rakamlar da komisyon alıyor. Yeniköy’deki Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı (Mısırlılar Yalısı) bugünkü adıyla Erbilginler Yalısı'nı da Katarlı işadamı Abdulhadi Mana A SH Al-Hajri 100 milyon Euro'ya almıştı.
EMLAKEKİ.COM/ÖZEL HABER