Konut Haberleri
21 Ağu 2015 05:46 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:07

Araplar genelevi almak için harekete geçti

Kruvaziyer Limanı projesiyle yatırımcıların dikkatini çeken Karaköy, şimdi de Arap yatırımcıların radarına girdi. Dünyaca ünlü Arap fonu destekli bir grup, meşhur Zürafa Sokak'ta bulunan binalar için Türkiye'de yatırım danışmanı bir firmaya yetki verdi

Araplar genelevi almak için harekete geçti
Denize yakınlığı, tarihi binaları ve ulaşımıyla dikkat çeken Karaköy, son yıllarda gayrimenkul hareketlerinden nasibini alıyor. Galaport olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesiyle yatırımcıların radarına giren bölge, şimdi de Arap yatırımcıların gözde alanı oldu. Dünyada sermayesi ve itibarı ile nam salan bir Arap yatırım fonu destekli yabancı bir grup, Türkiye'de yatırım danışmanı bir firmaya Karaköy arazileri için yetki verdi. Emlakeki.com'a açıklama yapan yetkililer fonların Karaköy'de özellikle Zürafa Sokak'la ilgilendiklerini belirtti. 
Başka binalar da var...
37 binası genelev patroniçesi Matild Manukyan'a ait olan binalar servet değerinde... Emlakeki.com'a açıklama yapan yetkililer, fonun bölgede başka binalarıla da satın almak için pazarlık yapıldığını bildirdi.
En az 750 milyon liralık sokak
ARAP yatırımcıların ilgilendiği Karaköy'de genelevin bulunduğu Zürafa Sokak, 6 bin 300 metrekare alanda konuşlanıyor. Sokakta 4 katlı olan binalara, 7 kata kadar imar izni veriliyor. 44 bin metrekare alan ortaya çıkan evler için Emlakeki.com'un ulaştığı uzmanlar, metrekaresini minimum 6 bin dolardan hesaplayarak sokağın başlı başına servet olduğu dikkat çekiyor. Çıkan tutar ortalama 750 milyon TL. Bu da meşhur Zürafa Sokak’ın bir servet olduğunu doğruluyor.
Bölgede kimlerin binası var?
BANKALARIN ve finans şirketlerinin önemli temsilcilikleri ile sıra sıra dizilen bölgeyi turizm ve eğlencenin çekim merkezi yapacak yatırımlara başlandı. Son değerlemelere göre Bankalar Caddesi’nden Rıhtım Caddesi ve Kılıç Ali Paşa Camisi’ne kadar devam eden bölgedeki otel yatırımlarının değeri 1 milyar TL’yi aştı. İşte alltın değerinde olan bölgede, yatırım yapmak için kolları sıvadığı bilinen işadamları:
* Ferit Şahenk
* Faruk Eczacıbaşı
* Kerim Kamhi
* Hakan Madencilik
* Polimeks
* Yılmaz Ulusoy
* Akfen Holding
* Torunlar
* CVK Group
* Ergin İren
* Pak Holding
* Birlik Rulman
* Koçak Group
* Seba Holding
* Reza Zarrab
* Continental Otelcilik
Nişantaşı bölgesine rakip olacak
SALIPAZARI'ndan, Denizcilik İşletmeleri'ne kadar binaların etrafı tek tek çevrildi. Bölgede yakın markaj yapan grubun planı, butik otel, residence ve mağaza açmak... Firma yetkilileri, ortaya çıkacak sonucun Nişantaşı'na rakip olacağını söyledi.
Dünyaca ünlü markalar gelecek
ARAP fon tarafından yetkilendirilen danışman firma yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Zürafa Sokak’la anlaşılması halinde, açılacak mağazalar Türkiye’de bulunmayan dünyaca ünlü markalardan oluşacak.
Metrekare fiyatları 20 bin doları buldu
GAYRİMENKUL uzmanları, Emlakeki.com'a bölgedeki fiyatların günlük olarak değiştiğini belirtti. Bölgede metrekare fiyatları 6 bin dolardan 20 bin dolara kadar çıkıyor.