Konut Haberleri
09 Eki 2014 10:35 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:57

Arap yatırımcılar tatil köyü kuracak

Ayvacık Turizm Kültür Doğa Koruma ve Geliştirme Derneği (AYTUDER) Başkanı Hasan Çelik, Suudi Arabistan'dan gelen bir heyetin Ayvacık'ta tatil köyü kurmak için 40 dönüm arazi satın aldığını açıkladı

Arap yatırımcılar tatil köyü kuracak
Saklı cennet olarak anılan Samsun Ayvacık'ta 40 dönüm arazi satın alan Suudi Arabistan'lı yatırımcılar söz konusu arsa üzerinde tatil köyü kurmaya hazırlanıyor.

Ayvacık Turizm Kültür Doğa Koruma ve Geliştirme Derneği (AYTUDER) Başkanı Hasan Çelik, Arap yatırımcılarrın Ayvacık'ı keşfettiğini belirterek, "Araplar, Suudi arabistan'dan burayı öğrenip, Ayvacık'a hakim bir tepeden 40 dönüm yer alıp buraya bir tatil köyü kurmayı planlıyor. Yeri aldılar, şimdi izin işlemlerini halledip buraya tatil köyü kuracaklar.

Araplar burayı tercih ediyorlar çünkü buranın yeşilliği, doğası, şelaleleri, havası çok güzel, onlar için de tercih edilebilir bir yer. Uzungöl, Ayder gibi buranın da daha fazla tercih edilme sebebi doğamız. Doğanın saflığı ve buranın el değmemiş olması. Bakir bir yer. Yatırımcıları buraya bekliyoruz. Burada çok güzel yatırım yapılabilecek yer var. Geçenlerde Fransızlar geldi. Onlarla görüştük. Buranın tanıtılması için turizm projeleri hazırlıyoruz. Araplar daha fazla yer almak için çalışmalarını sürdürüyor." dedi.