Konut Haberleri
17 Eyl 2015 12:25 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:25

Arap yatırımcı gözünü Türkiye'ye dikti

Cityscape Global Fuarı'nda yapılan ankete katılan 720 katılımcıların yüzde 83'ü Türkiye'de yatırım yapmayı düşündüğünü ifade etti

Arap yatırımcı gözünü Türkiye'ye dikti
Aremas, 8-10 Eylül tarihleri arasında Dubai’de gerçekleştirilen Cityscape Global Fuarı’nda gerçekleştirdiği anketle, Ortadoğulu yatırımcıların Türkiye yatırım haritasını çıkardı. Fuara katılan toplam 720 kişiyle yapılan anket çalışmasında, katılımcıların %83’ü Türkiye’de yatırım yapmayı düşündüğünü belirtti. Türkiye’de yatırım yapmayı düşünen her 2 kişiden birisi ise yapacağı bu yatırımda aynı zamanda yaşamayı da düşünüyor.

AKLA İLK GELEN YER İSTANBUL

Ankete katılanların %71’inin Türkiye’de yatırım dendiğinde ilk akla gelen yer ise İstanbul oldu. İstanbul’a yatırım yapmayı düşünenlerin ilk baktıkları bölge, Boğaz hattı ile Atatürk Havalimanı çevresi olurken, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Kartal bölgesinde de gözle görülür bir ilgi artışı görülmeye başlandı.

GÖNÜLLER BOĞAZ HATTINDA

Ankete katılan yatırımcıların bölgesel talebi ile bütçeleri karşılaştırıldığında ise, İstanbul’da ev sahibi olmak isteyenlerın gönlünün boğaz hattında olsa dahi, bütçelerinin 2 havalimanı ve çevresine daha uygun olduğu görülmektedir. Bu sebeple, özellikle Atatürk Havalimanı ve yakın çevresindeki Ataköy, Güneşli, Halkalı, İkitelli, Başakşehir bölgelerine ilgi yoğunluğu devam etmektedir. Ayrıca, Kartal ve Sabiha Gökçen Havalimanı çevresine yapılan tanıtım yatırımlarının da yavaş yavaş karşılık bulmaya başladığını göstermektedir.