Konut Haberleri
17 Eki 2014 10:29 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:00

Apple açıkladı! Bir dönem kapandı!

Apple, Cupertino üssünde gerçekleştirdiği dev etkinlikte dört yeni oyuncağını birden dünyayla paylaştı: iPad Air 2, iPad Mini 3, yeni iMac ve Mac Mini'ler... İşte cihazların özellikleri, fiyatları ve satışa sunulacağı tarihler...

Apple açıkladı! Bir dönem kapandı!
Apple'ın geliştirdiği en ince tablet olan 9.7 inç ekranlı iPad Air 2 sadece 6.1 mm inceliğinde bir tasarıma sahip. Bu haliyle iPad Air 2, Apple'a göre dünyanın en ince tableti özelliğini elinde bulunduruyor.

İŞTE APPLE'IN YENİ OYUNCAKLARI...

GRAFİK PERFORMANSI BİR ÖNCEKİ iPAD'E GÖRE 150 KAT YÜKSEK!

Yeni iPad'leri üst üste koyduğunuzda mevcut iPad'den hala ince kalacağına dikkat çeken Cook, cihazda beklendiği gibi A8X işlemci yongasının yer aldığını vurguladı. A8X işlemcinin üzerinde 3 milyar transistör yer alıyor. iPad Air 2'nin A8X işlemcisi 2. nesil 64 bit teknolojisi ile çalışıyor. Grafik performansı ise iPad Air'ın tam 180 katı!

Cihaz 10 saat batarya ömrü sunarken, iPad Air 2 ile çekilen fotoğrafların bir kısmı izleyicilerle paylaşıldı.

Yenilenen FaceTimeHD kamerasıyla birlikte ışığı yüzde 81 oranında daha fazla alabilen iPad Air 2'de 8 MP çözünürlüklü f/2.4 diyafram aralığına sahip kamera bulunuyor.

Ve yine beklendiği gibi cihazda TouchID sensörü de yer alıyor. Yani kullanıcılar parmak izlerini kullanarak tabletlerinin ekranını şifreleyebilecek.


iPad Air 2 ile birlikte artık 43 megapiksel çözünürlüğünde panaroma fotoğraflar çekmek ve Burst Mode'u kullanabilmek mümkün oldu.

iPAD AIR 2'DE WIFI ÇOK DAHA HIZLI
WiFi ve LTE ağ bağlantıları yeni iPad'de daha da hızlanırken, iPhone 6'da yer alan yeni nesil WiFi teknolojisi iPad Air 2'de de yer alıyor. Cihazın LTE bağlantı hızı 150 Mbps'e kadar yükseltildi.

SIM KART TAŞIMA DERDİNE SON
iPad Air 2 ile birlikte kullanıcılara sunulan en önemli özellik ise cihazda SIM kart girişinin yer almamasına karşın operatörlerin servislerinden faydalanılabilecek olması.

iPad Air 2 SIM kart girişine sahip olmayınca akıllara hücresel bağlantının nasıl sağlanacağı sorusu geliyor. Bu sorunun cevabı ise Apple'ın iPad Air 2'ye yerleştirdiği Apple SIM kartında saklı.

SIM KARTSIZ HÜCRESEL BAĞLANTI SADECE ABD VE BİRLEŞİK KRALLIK'TA GEÇERLİ
Apple, iPad Air 2'ye koyduğu APPLE SIM kart sayesinde, iPad'inizde farklı operatörlerden aldığınız hücresele bağlantı hizmetini kullanabiliyorsunuz ve bunu yaparken SIM kart değiştirmenize de gerek kalmıyor. Ancak bu uygulama ne yazık ki şu an sadece ABD ve Birleşik Krallık için geçerli.

Türkiye ve birçok ülkede bu teknoloji yer almayacağından Apple nano SIM kartlarıyla iPad Air 2'leri piyasaya sürecek.

APPLE'IN İKİNCİ YENİ TABLETİ: iPAD MINI 3

iPad Mini 3 ise 7.9 inç'lik bir ekrana sahip. 5 megapiksel dahili kamerası bulunan cihaz 1080p Full HD formatında görüntü kaydı yapabilirken, iPad Air 2'de olduğu gibi TouchID sensörüne de sahip.



İŞTE iPAD AIR 2'NİN ABD FİYATLARI (WiFi sürümü)
16 GB iPad Air 2: 499 dolar
64 GB iPad Air 2: 599 dolar
128 GB iPad Air 2: 699 dolar

İŞTE iPAD AIR 2'NİN ABD FİYATLARI (3G/LTE sürümü)
16 GB iPad Air 2: 629 dolar
64 GB iPad Air 2: 729 dolar
128 GB iPad Air 2: 829 dolar



İŞTE iPAD MINI 3'ÜN ABD FİYATLARI (WiFi sürümü)
16 GB iPad Mini 3: 399 dolar
64 GB iPad Mini 3: 499 dolar
128 GB iPad Mini 3: 599 dolar

İŞTE iPAD MINI 3'ÜN ABD FİYATLARI (3G/LTE sürümü)
16 GB iPad Mini 3: 529 dolar
64 GB iPad Mini 3: 629 dolar
128 GB iPad Mini 3: 729 dolar



iPAD MINI VE iPAD MINI 2 SATIŞLARI DEVAM EDECEK
iPad Mini 3'ün bu akşam tanıtılmasına karşın Apple önceki cihazları iPad Mini ve iPad Mini 2 tabletlerinin satışına bir süre daha devam edeceğini açıkladı.

ÖN SİPARİŞ YARIN, SATIŞLAR HAFTAYA
iPad Air 2 ve iPad Mini 3
'lerin ön siparişine yarından itibaren başlanacak ve bir hafta sonra yeni tabletler mağazalara gönderilecek.

APPLE YENİ iMAC'İNİ DE TANITTI
Sadece 5 mm inceliğinde olan Apple'ın yeni retina ekranlı iMac'i 27 inç genişliğinde bir ekrana sahip. Bu sayede 5120x2880 piksel ekran çözünürlüğüne ulaşabilen yeni iMac'de piksel sayısının artmasına karşın enerji tüketimi yüzde 30 oranında azalmış durumda. AMD Radeon R9 M290X grafik işlemci kullanan iMac'ler 2 bin 499 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

YENİ iMAC'LERİN FİYATLARI
21.5 inç'lik iMac 1099 dolardan, 27 inç'lik iMac 1799 dolardan, Retina 5K çözünürlüklü ekrana sahip 27 inç'lik iMac ise 2499 dolardan tüketicilerle buluşacak.

APPLE'IN SON OYUNCAĞI: YENİ MAC MINI
Apple son olarak yeni nesil Mac Mini cihazını da duyurdu. Eski Mac Mini'lere kıyasla 100 dolar daha düşük fiyatla satılacak olan cihazın fiyat etiketi 499 dolar olarak belirlendi. 4'üncü jenerasyon Intel Core işlemci kullanan ve Intel Iris ve HD Graphics 5000 ekran yongalarından güç alan Mac Mini'nin üzerinde iki adet Thunderbolt 2 portu bulunurken PCIe tabanlı flaş depolama olanağına da sahip.

TIM COOK'TAN GENEL DEĞERLENDİRME
Tim Cook, sahneye çıkar çıkmaz iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın başarısından bahsetmeye başladı. Çok yakında yeni iPhone'ların 32 farklı ülkede daha satışa sunulacağını belirten Cook, bugün itibariyle Çin'de telefonların satışına başlanacağını ve daha cihazlar satışa sunulmadan ön sipariş rekoru kırdığını belirtti. iPhone 6'lar Çin'de şu ana dek yaklaşık 20 milyon ön sipariş almış durumda.

APPLE PAY 20 EKİM'DE DEVREYE GİRİYOR
Apple'ın ödeme sistemi Apple Pay'e de değinen Cook, 20 Ekim itibariyle Apple Pay'in ABD'de faaliyete geçtiğini kaydetti.

HER 100 CİHAZDAN 48'İNDE iOS 8 YÜKLÜ
iPhone 6'ların ardından kullanıcılara sunulan iOS 8'i kullanıcıların hızla benimsediğini belirten Cook, Apple cihazlarının yüzde 48'inde iOS 8 yüklü olduğunu dile getirdi.

APPLE WATCH'A UYGULAMA YAZMA VAKTİ
Apple'ın gelecek yıl satışa sunulması beklenen akıllı saati Apple Watch için uygulamaların geliştirilmesini sağlayan Watchkit uygulama geliştirme paketi önümüzdeki ay yayınlanacak.

OS X YOSEMITE BUGÜN YAYINLANIYOR
Apple'
ın masaüstü işletim sistemi OS X Yosemite bugün yayınlanıyor ve kullanıcılar ücretsiz olarak bu işletim sistemini indirebilecek. OS X Yosemite ile birlikte iOS ve OS X için iWork güncellemeleri de bugün ücretsiz olarak yüklenebilecek.

225 MİLYON iPAD
Cook, yeni iPhone'ların memnuniyet veren satış rakamlarının dışında iPad'lerin de yüzleri güldürdüğünü belirterek bugüne dek 4 yıl içinde 225 milyon iPad satışının gerçekleştiğine dikkat çekti. iPad Mini'nin retina ekranının kullanıcılardan tam not aldığını vurgulayan Cook, iPad'ler için an itibariyle yaklaşık 675 bin uygulamanın yayında olduğunu kaydetti.