Ekonomi
07 Kas 2015 09:14 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:43

Antrenörü sanayici bulacak!

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve İTÜ Arı Teknokent, Türkiye ekonomisinin verimli ve sürdürülebilir büyümesine katkı sağlayacak teknoloji tabanlı ve inovasyon odaklı girişimcileri destek vermek üzere stratejik bir işbirliği gerçekleştirdi.

Antrenörü sanayici bulacak!
Kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek Girişimcilik Ekosistemi çatısı altında hayata geçecek işbirliği kapsamında, 14 Kasım’da ‘BigBang’ büyük finalinde girişimcilere ‘İSO Geleceğin Sanayicisi Ödülü’ verilecek.
İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO’nun, Türkiye ihracatına katkı sağlayacak, inovasyona dayalı projeleri geliştirmeyi ve büyütmeyi misyon edindiğini söyledi. Bahçıvan, “‘İSO Geleceğin Sanayicisi Ödülü’ alan girişimcilerin yanı sıra İTÜ Çekirdek Ekosistemi’nde bir yıl boyunca yer almaya hak kazanan diğer girişimcilerimizi de ‘İSO KOZA’ adını verdiğimiz hızlandırma programı altında bir araya getiriyoruz” dedi.

İyi bir örnek olacak
İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ise, işbirliğinin özel sektör-üniversite ayağında örnek teşkil edecek ve sanayi-üniversite işbirliğini daha da ilerilere taşıyacağını kaydetti. Karaca, “”Bugün İTÜ Arı Teknokent, 13. yılında artık farklı bir yola girmiş durumda. Bu yol, girişimcilik ekosistemini geliştirmek adına yeni projeler üretmekten eğitime, yurt dışı iş ağlarını geliştirmekten fon kullandırılmasına kadar geniş bir yelpazeden oluşuyor” dedi.