Konut Haberleri
23 Nis 2016 13:40 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:14

Antalya ve Kayseri'ye hızlı tren müjdesi!

Vatandaşların yolda fazla zaman kaybetmesini önleyen hızlı tren projelerine Antalya ve Kayseri'de eklendi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, iki şehir için hızlı tren müjdesi verdi.

Antalya ve Kayseri'ye hızlı tren müjdesi!
Büyük şehirlerde yoğunluk gösteren raylı ulaşım çalışmaları iki şehirde daha başlayacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Antalya merkez Kepez ilçesinde düzenlenen toplu açılış töreninde, Antalya'nın kendileri için farklı olduğunu, her mitinglerinde Antalyalıların kendilerini bağrına bastığını söyledi. Antalyalılara iki yeni hızlı tren müjdesi veren Davutoğlu, "Antalya'yı Eskişehir'i, Konya'ya ve Kayseri'ye hızlı trenle bağlayacağız" dedi.

Dünya Antalya'nın ayağına gelecek

Davutoğlu'nun konuşmasını şöyle sürdürdü: "Antalya'yı Isparta'ya, Mersin'e, Konya'ya, Muğla'ya, Karaman'a bölünmüş yollarla tamamlayıp ulaşıma açacağız. Antalya'yı Konya'ya daha kolay ulaştıracağız.

Ben ne kadar Konya milletvekili isem o kadar da Antalya milletvekiliyim. O yaylaların üstünde bütün Antalyalı yörüklerimizi ağırladık. Dağları delip Çubuk Tüneli'ni inşa edeceğiz. Antalya-Alanya otoyolunun proje çalışmalarına devam ediyoruz. 5 adet tünelle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Antalya'yı Eskişehir'i, Konya'ya ve Kayseri'ye hızlı trenle bağlayacağız inşallah. Antalya dünya turizmin bir başka merkezi Kapadokya'yla buluşacak.

Demre ve Gazipaşa yat limanlarını yapıyoruz. Dünya Antalya'yı tanıyacak, Antalya'nın ayağına gelecek. Gelecek nesiller bizi inanıyorum ki, hayırla yadedecek."