Kentsel Dönüşüm
19 Şub 2021 09:44 Son Güncelleme: 19 Şub 2021 09:59

Antalya kaynıyor... Kepez kentsel dönüşümünde 2658 vatandaş mağdur!

Antalya'nın en büyük kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alan Kepez Kentsel dönüşüm projesinde kira yardımı ödemelerinin 5 aydır yapılmadığı 2 bin 658 vatandaşın mağdur olduğu iddia edildi.

Antalya kaynıyor... Kepez kentsel dönüşümünde 2658 vatandaş mağdur!

Antalya’nın Kepez İlçesinde yer alan Kepez ve Santral Mahallesi sınırları içerisinde yapılan kentsel dönüşüm projesinde 5 aydır hak sahiplerine kira yardımı yapılmadığı iddia edildi.

Türkiye’de kentsel dönüşümü teşvik etmek amacı ile her geçen gün yeni adımlar atılmaya devam ederken kira yardımı ödemeleri de bunlar arasında yer alıyor. Evini kentsel dönüşüme veren kişiler için devlet Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinden mağdur olmamaları adına evlerini teslim alana kadar 18 ay boyunca düzenli kira yardımı ödemesi yapılıyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM MAĞDURLARI ARASINA MI KATILDILAR?

Ne yazık ki kentsel dönüşümde bazı bölgelerde evleri yıkılmasına rağmen inşaatlara başlanmaması ya da projelerin söz verilen tarihlerde tamamlanması üzerine çok sayıda kentsel dönüşüm mağduru oluşmuştu. Konu ile ilgili son iddia ise CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı tarafından yapıldı.

Cavit Arı yazılı açıklamasında Antalya’nın Kepez İlçesinde yer alan Kepez ve Santral Mahallesi sınırları içerisinde yapılan kentsel dönüşüm projesinde 5 aydır hak sahiplerine kira yardımı yapılmadığı iddia edildi.

Arı açıklamasında şöyle dedi: “Kepez Kentsel dönüşüm projesi zamanında bitirilemedi. Hali hazırda inşaatı devam eden projede bizzat Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kira yardımı ödemelerinin devam edeceğine dair söz verilmesine rağmen yapılmaması vatandaşın yaşadığı sıkıntının üzerine tuz biber ekmiştir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 5 aydır ödenmeyen kentsel dönüşüm kira yardımı ödemesi 2 bin 658 vatandaşımız tarafından beklenmektedir. Vatandaşlarımızın yaşamış oldukları sıkıntı büyüktür ve bu kişiler mağdur edilmiştir. Başta Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum olmak üzere konu hakkında tüm yetkililerin biran önce bu mağduriyete bir son vermesi çağrısında bulunuyorum”