Güncel
20 Eki 2020 07:43 Son Güncelleme: 20 Eki 2020 09:08

Antalya Expo turizm alanı olacak! Proje detayları Şubat 2021'de...

Antalya Aksu’daki EXPO 2016 alanıyla ilgili belirsizlik sona eriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önem verdiği konu masaya yatırıldı. Antalya Expo alanı turizm için kullanılacak.

Antalya Expo turizm alanı olacak! Proje detayları Şubat 2021'de...

Yıllardır ne olacağına dair belirsizlik olan Antalya Aksu'daki Expo 2016 alanıyla ilgili karar verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla konu üzerinde çalışan üç bakanlık Antalya Expo alanının turizm için kullanılması konusunda görüş birliğine vardı. 

Sabah gazetesindeki habere göre Expo 2016 alanı turizme açılacak. Antalya Aksu’daki EXPO 2016 alanıyla ilgili ilk ciddi çalışma Ankara’da masaya yatırıldı. Alanın turizme açılması için 3 bakanlık çalışma başlattı.

Aksu'daki EXPO 2016 alanının kaderi belli oluyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli başkanlığındaki Ankara'daki Antalya tarım zirvesinin en önemli konu başlığı Expo 2016 Antalya alanıyla ilgili üç bakanlık ortak proje üzerinde çalıştı. 

2021 Şubat ayında bölgede yabancıların ilgisini çekecek turizm projeyi yapılacağının açıklanacağı bildirildi. 

Toplantıda ele alınan konularla ilgili bilgi veren AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, toplantıdaki en önemli konunun, Expo 2016 Antalya alanı üzerinde planlanan proje olduğunu açıkladı Taş, projeyle ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ortak bir çalışma yaptığını, konuya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da büyük önem verdiğini söyledi.

Expo 2016 alanının Antalya ve turizmi için en güzel şekilde değerlendirilmesine yönelik görüşme gerçekleştiğini anlatan Taş, Sabah'ta yer alan haberde, "Expo'nun Antalya turizmine en faydalı şekilde değerlendirilmesine yönelik olumlu bir görüşme oldu. Expo'yla ilgili bu gelişmeyi bakanlarımızla birlikte açıklayacağız" dedi.

PROJE TANITIMI ŞUBAT 2021'DE

EXPO alanında planlanan projedeki ana başlığın Antalya ve Antalya turizmine katkı sağlayacak bir çalışma olduğunu anlatan Taş, "Özellikle turist çekebilecek, ilgi odağı olabilecek bir proje. Asıl özü turizme yönelik çok güzel vizyon oluşturacak bir proje. 2021 Şubat ayında bununla ilgili projeyi kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuştu.