Güncel
28 Eki 2020 16:45 Son Güncelleme: 28 Eki 2020 16:49

Antalya Döşemealtı ilçesinin en büyük derdi: NATO Boru hattı

Antalya'nın Döşemealtı ilçesi yıllardır NATO boru hattı sorunuyla mücadele ediyor. Hattın üzerinde ve yakınında yapılaşmaya izin verilmemesi yurttaşlara mağduriyet yaratıyor. Mağduriyetle birlikte boru hattının yaratabileceği tehlike de onları endişelendiriyor.

Antalya Döşemealtı ilçesinin en büyük derdi: NATO Boru hattı

Antalya Döşemealtı ilçesinde yaşayanlar yıllardır NATO boru hattı nedeniyle mağduriyet yaşıyor. Boru hattının üzerinde ve yakınında yapılaşma izni verilmemesi yurttaşları yaşamsal ve ekonomik olarak zarara uğratıyor. 

NATO Boru hattı nedinyel arazileri değer yitiren Döşemealtı yaşayanları çareyi Ankara'da arıyor. Sorunla ilgili olarak AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Antalya Milletvekili Mustafa Köse ile İlçe Başkanı Bekir Kıvrım'ın mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Yeniköy Mahalle Muhtarı Ali Karacin, Yeşilbayır Mahallesi'nden başlayarak ilçe merkezini boydan boya geçen hattın güvenlik kaygısına neden olduğunu savundu. Hattın ilçenin doğusundaki Burdur yolunun kenarına taşınması istedi.

AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Köse, "Konuyu Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar bey ile görüşeceğim. Önce projemizi hazırlayıp daha sonra bu konuyu bakanlığa taşırsak çözüm için uğraşma şansımız olur" diye konuştu.