Gündem
08 Eki 2015 15:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:33

Antalya Çenger'de köylüler HES'e direniyor

Antalya'da bulunan Çenger Deresi üzerinde kanyon AŞ tarafından hayata geçirilmesi planlanan HES projelerini durdurmak için 4 yıldır uğraşan köylüler, projelere ilişkin ÇED Raporlarının iptali için dava açmaya hazırlanıyor

Antalya Çenger'de köylüler HES'e direniyor
Antalya'da Toros Dağları'nın eteklerindeki Çenger Deresi üzerinde Kanyon A.Ş. tarafından yapılması planlanan 3 HES projesine karşı olan ve projelerin yapılmaması için 4 yıldır mücadele eden bölge halkı, bu kez de ÇED Raporuna dava açmak için harekete geçti. Daha önce ‘Çenger I-II-III Regülatörleri ve HES Projesi' ile ilgili alınan ÇED raporunu iptal ettiren bölge halkı, 3 HES projesi için bölgede yer alan binlerce ağacın kesileceğini ve köylülerin tarım yapamayacağını belirtiyor.



Birgün'den Olgu Kundakçı'nın haberine göre, 3 HES projesi için toplam 30 km uzunluğundaki kanal boyunca  ilerleyen söz konusu arazide bulunan kızılçam ormanlarının kesileceğini ve bölgedeki su kaynaklarının tamamen yok olacağını belirten köylüler, tarım yapamayacaklarından endişe duyuyor. Üstelik köylülerin bölgedeki arazileri de kamulaştırma tehidi altında. Toprak Koruma Kurulu da proje için kamulaştırılacak 6,5 hektar tarım arazisinin tarım dışı amaçlı kullanımı yönünde karar aldı.

Birgün