Konut Haberleri
30 Eki 2020 10:05 Son Güncelleme: 30 Eki 2020 10:05

Ankara'yı hareketlendiren ihale! Büyükşehir Belediyesi'nden 4 ilçede gayrimenkul satışı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 4 ilçedeki gayrımenkul satış ihalesi başkenti hareketlendirdi. Gayrımenkuller Ankara'nın gözde dört ilçesi olan Altındağ, Keçiören, Yenimahalle ve Sincan'da yer alıyor.

Ankara'yı hareketlendiren ihale! Büyükşehir Belediyesi'nden 4 ilçede gayrimenkul satışı

Ankara'da Büyükşehir Belediyesi'nin şehrin gözde dört ilçesindeki gayrımenkullerini satacağını açıklaması yatırımcılarda heyecan yarattı. Başkentin önemli dört ilçesi olan 
Altındağ, Keçiören, Yenimahalle ve Sincan'daki gayrımenkul satışları ile ilgili detaylar duyuruldu. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından konut, ticari rekreasyon ve ticaret alanı imarına sahip bazı gayrimenkuller için Büyükşehir Belediyesi satış ihalesi açtı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı gayrimenkul satış ihalesiyle ilgili detayları duyurdu. İhale yöntemiyle satılacak olan gayrımenkuller için ilan verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin gayrımenkul satışı ile ilgili yaptığı duyuruda "Mülkiyeti Maliye Hazinesine, satış yetkisi Belediyemize ait aşağıdaki listede ilçesi, mahallesi, ada/parsel numarası, muhammen bedeli, geçici teminatı yazılı taşınmazların, 2886 sayılı Kanunun 36.Maddesi gereğince Kapalı Zarf usulü ile satış bedeli, ihale karar pulu, sözleşme karar pulu, ilan giderleri ve diğer giderleri peşin ödenmesi şartıyla ayrı ayrı mülkiyet satışı yapılacaktır." denildi. 

İHALE NE ZAMAN VE NEREDE

İhalenin 12.Kasım.2020 tarihinde Hipodrom Caddesi No:5’deki Belediye Hizmet binasının B-Blok 1.Katında bulunan Encümen Salonu'nda toplanacak Belediye Encümeni'nce yapılacağı açıklandı.

İhale suretiyle satışı yapılacak taşınmazın satış şartnamesi, en geç ihale günü Saat 11.00’a kadar Hipodrom Caddesi No: 5’deki Belediye Hizmet binasının zemin katında bulunan Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı'ndan temin edilebilecek. 

İstekliler, Şartnamenin 2.Maddesinde yazılı ‘‘İhaleye girebilmek için isteklilerde aranan şartları’’ sağlamak zorunda. Şartnameye uygun olmayan veya içinde şartname hükümleri dışında şartlar ihtiva eden teklifler geçersiz sayılacak. 

İhaleye iştirak edecek olanlar KDV dahil 500 TL (beşyüzTürkLirası) karşılığında şartname almak zorundalar. Teklif mektuplarının en geç 12.11.2020 tarih 12:00’a kadar ihalenin yapılacağı adreste bulunan Encümen Başkanlığına verilmesi gerekiyor. Bu saatten sonra verilecek teklif mektupları veya her hangi bir nedenle oluşacak gecikmelerin dikkate alınmayacağı belirtildi.