Toki
13 Haz 2014 10:34 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:13

Ankara'ya yeni üniversite

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yükseköğrenimin altyapı ihtiyaçlarını karşılamak üzere yürüttüğü çalışmalara hız verdi.

Ankara'ya yeni üniversite
Bugüne kadar 14 üniversite projesini uygulamaya koyan TOKİ, uluslararası bir bilim merkezine dönüşecek, 40 bin öğrenci kapasiteli olması planlanan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin ihalesini tamamlayarak yüklenici firmayla sözleşme imzaladı.

Ankara’nın Çubuk İlçesi’nde Esenboğa Havalimanı’na yaklaşık 4.5 kilometre mesafede kurulacak olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin kampusu Selçuklu mimarisinde tasarlandı.

12 FAKÜLTE KURULACAK
Fen, sağlık ve sosyal bilimler alanında güçlü bir araştırma üniversitesi olacak şekilde yapılandırılacak üniversitede toplamda 12 fakültenin kurulması planlanıyor.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin yeni kampusu 3 bin 500 dönüm alan üzerine inşa edilecek. Kampus arazisinde bin 500 dönüm yapılaşma için ayrıldı.

Bu alanda, üniversitenin akademik ve idari birimleri bulunacak. Kalan arazi ise ‘gelişme bölgeleri, rekreasyon alanları, sosyal yaşam ve ormanlık bölgeler’ olarak değerlendirilecek.