Güncel
16 Nis 2019 13:08 Son Güncelleme: 16 Nis 2019 14:38

Ankara'daki o bina Pentagon'a rakip olacak

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bugün gazetecilerle buluşmasında çok önemli bir bilgiyi paylaştı. Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay'ı tek çatı altında toplayacak 'Ayyıldız Projesi' hakkında bilgi veren Akar, "Öyle bir bina yaptık Pentagona rakip olacak" ifadesini kullandı.

Ankara'daki o bina Pentagon'a rakip olacak

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, DEİK Türkiye-ABD İş Konseyi ile Amerikan-Türk Konseyi tarafından 37'ncisi düzenlenen TAİK-ATC Ortak Yıllık Konferansı'na katılmak üzere geldiği ABD'nin başkenti Washington'da Türk gazetecilerle buluştu.

"AYYILDIZ PENTAGON'A RAKİP OLACAK"

Gündeme ilişkin bilgiler veren Bakan Akar, Ankara'da yapılması planlanan Milli Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay'ı tek çatı altında birleştirecek olan yeni karargah projesinde gelinen son duruma ilişkin de çok önemli gelişmeyi paylaştı. 

Akar, "Ayyıldız Projemiz var. Öyle bir bina yaptık Pentagona rakip olacak. Bununla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın direktiflerini aldık, 'Devam' talimatını verdiler. Önümüzdeki günlerde projede çalıştığımız ekiple toplanacağız ve inşallah bunu geliştireceğiz." diye konuştu.