Konut Haberleri
06 Mayıs 2016 16:12 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:18

Ankara'daki çukura birde kamyon düştü!

Ankara'da çöken yolda oluşan çukura otomobil düşmüştü. Bu defa da aynı çukura kamyon düştü. Melih Gökçek, bu durumla ilgili açıklamada bulundu.

Ankara'daki çukura birde kamyon düştü!
Sabah saatlerinde Ankara'da çöken yol, panik yarattı. Çukura düşen park halindeki arabadan sonra, aynı çukura birde kamyon düştü. 




Ankara Büyükşehir Belediyesi de çökmenin 1970’li yıllarda yapılan foseptik çukurundan kaynaklandığını belirtti. Belediye ekipleri bölgede çalışma yürütürken bir çökme daha meydana geldi. Bu kez belediyenin kanal tahliye kamyonu çukura düştü. Bölgeye kimse yaklaştırılmıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Twitter hesabından ''Bu bir iş kazası. Ama şoför hatası, ama çukurun azizliği. Foseptik çukuru yıllar önce açılmış ve ASKİ ile ilgisi yok'' dedi.

Ankara'da 05.30 sıralarında Çiğdem Mahallesi 1588. Sokak’ta bulunan Ortadoğu Konutları’nın önünde yolun çökmesine neden olurken gürültüyle uyanan çevre sakinleri polis ve itfaiyeye haber verdi. İtfaiye ve belediye ekipleri aracı düşen çukurdan çıkarmak için çalışmalar başlattı.

Belediye: Foseptik çukurundan kaynaklandı

Olayla ilgili açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi, olayın özel bir binaya ait 26984 ada/1 parseldeki alanında meydana geldiğini ve çökmenin 1970’li yıllarda yapılan foseptik çukurundan kaynaklandığını ifade etti. İddia edildiği gibi çöküntünün su borusu patlamasından kaynaklanmadığını, tam tersine binayı besleyen plastik su borusunun çöküntü nedeniyle bağlantı yerinden çıktığını savunan Belediye yetkilileri, bölgede bulunan ikinci foseptik çukurunun da doldurulacağını açıkladı.

Çukura birde kamyon düştü

Yaşanan olayın ardından belediye ekiplerinin çalışması sırasında, sona yaklaşıldığında bir çökme daha yaşandı. Bu kez çukura Büyükşehir Belediyesi'ne ait tahliye kamyonu düştü.

Melih Gökçek: İş kazası

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter hesabından çöken yolla ilgili açıklama yaptı.

Gökçek, Twitter'da ''Bugün bir foseptik çukurunun (ASKİ ile ilgisi yok) çökmesi ile bir araç çukura düştü.Çukura düşen aracı kurtarmak maksadıyla kurtarmaya giden vidanjör asfaltın çökmesi neticesinde o da çukura düştü.Bu bir iş kazası. Ama şoför hatası, ama çukurun azizliği. Foseptik çukuru yıllar önce açılmış ve ASKİ ile ilgisi yok'' ifadelerini kullandı.