Konut Haberleri
19 Ağu 2016 12:11 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:34

Ankara'da 750 TL'nin altında ev kiralayabileceğiniz 5 semt

Emlak piyasalarının hareketli olduğu bölgelerden biri de Ankara... İşte Ankara'da 750TL'nin altında ev bulabileceğiniz 5 semt...

Ankara'da 750 TL'nin altında ev kiralayabileceğiniz 5 semt
Nüfusun yoğun ve üniversite sayısının fazla olması sebebiyle Ankara, emlak piyasasının hareketli olduğu şehirlerden birisidir. İşte ortalama bir gelire sahip ailelerin Ankara'da ev kiralayabilecekleri 5 semt...

Sincan


Ankara'nın en büyük semtlerinden olan Sincan, aynı zamanda kiraların en uygun olduğu adreslerden birisi.. Sincan'ın bazı bölgelerine ulaşım imkanı kısıtlı olsa da birçok noktasına dolmuş veya metro kullanarak kolaylıkla gidilebilir. Organize Sanayi Bölgesi ve Törekent Mahallesi'ne metro; Eskişehir yolu yakınlarındaki bölgelere ise dolmuş ve otobüs alternatifleri vardır. Dolmuş ve otobüslerin gitmediği bölgelere ise Banliyö trenleri gider.

Sincan-Kızılay hattında giden otobüs ve dolmuşların güzergahları üzerinde ODTÜ, Hacettepe ve Bilkent Üniversiteleri bulunur. Ayrıca, Sincan'ın merkez bölgelerinde de hastane, kültür sanat ve eğitim imkanları oldukça fazladır.

Cebeci



Ankara'nın en eski yerleşim yerlerinden birisidir. Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından tercih edilen bölgeler arasında yer alır.

Ziya Gökalp Caddesi boyunca dolmuş ve metro bulunur. Kolej, Kurtuluş ve Dikimevi, ulaşım imkanlarının kolaylığı bakımından semtin en gözde bölgeleri arasında yer alır.

Birçok eğitim ve sağlık kuruluşunun bulunduğu Cebeci'nin bazı bölgeleri, Kızılay ve Sıhhiye'ye yürüme mesafesindedir. Aynı zamanda, Cebeci'de bulunan Hamamönü de Ankara'nın önemli sosyal yaşam merkezlerinden birisidir.

Demetevler



Ankara'daki kira fiyatlarının en düşük olduğu semtlerden olan Demetevler'in birçok noktasına metroyla ulaşmak mümkündür. Daha güneyde bulunan SSK bloglarına, EGO ve özel halk otobüsü alternatifleri vardır. Demetevler Vatan Caddesi yakınlarındaki evlere ise dolmuşlarla ulaşılabilir.

Batıkent



Ankara'nın gözde semtlerinden olan Batıkent'te kira fiyatları oldukça geniş bir aralığa sahiptir. Batıkent Metro İstasyonu civarlarındaki evler görece pahalı olsa da  yeni yeni gelişen Botanik, Çakırlar gibi bölgelerde 750 liranın altında evler bulmanız mümkündür. Üstelik bu bölgelere metro ve dolmuş imkanı da var.

Özel aracı olanlar için, Anadolu Bulvarı'na yakın olan bölgelerde, Eskişehir Yolu'na ve dolayısıyla Kızılay'a ulaşım oldukça kolaydır. Bunun yanında, Batıkent'te, Kızılay'a gitmeye gerek bırakmayacak kültür-sanat, alışveriş, sağlık ve eğitim imkanları da bulunur.

Dikmen



Metro imkanı bulunmasa da Dikmen'in hemen her bölgesine dolmuşla ulaşabilirsiniz. İlker ve Sokullu Mahalleleri, fiyatların düşük olduğu bölgeler arasında yer alır.

Mevlana ve Çetin Emeç Bulvarlarında bulunan evlerin kiraları daha yüksek olsa da ulaşım imkanları çok daha fazladır. Ayrıca, Mevlana Bulvarı yakınlarında bulunan evlerden ODTÜ, 100. Yıl ve Çiğdem Mahallelerine ulaşım da mümkündür.

Milliyet Emlak