Konut Haberleri
20 Ara 2020 16:44 Son Güncelleme: 20 Ara 2020 16:50

Ankara'da 100 TL'yi kiralık daireler için başvurular başladı! Başvuru şartları neler?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 100 TL aylık kira bedelli konutları için başvurular başladı. Başvuru şartları neler? Kimler 100 TL'ye kiralık konutlarda yaşayabilecek?

Ankara'da 100 TL'yi kiralık daireler için başvurular başladı! Başvuru şartları neler?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin başkentte ihtiyaç sahiplerine yönelik 100 TL'ye kiralık evleri için başvurular başladı. Başkentte 18 yıldır atıl duran Mamak Eserkent Sosyal Konutları’nın, yenilenmesinden sonra dar gelirli yeni evli çiftler ile 65 yaş üstü vatandaşlara aylık 100 TL’ye kiralanacağı duyurulmuştu. Mansur Yavaş, "Çok uygun fiyata kiralayacağız" demişti. O konutlar için başvurular başladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, aylık 100 TL'ye kiraya verilecek olan sosyal konut projesini de hayata geçirdi. Sözcü'de yer alan habere göre; geçmiş dönemde inşa edilen ve 18 yıldır atıl halde olan Mamak Eserkent Sosyal Konutları’nı yenileyerek oturulabilir duruma getiren Yavaş, bu konutların dar gelirli yeni evli çiftler ile 65 yaş üstü vatandaşlara 100 TL'den kiraya verileceğini duyurdu. 

29 EKİM’DE DUYURMUŞTU

“Bu 29 Ekim'de her hanede çifte bayram yaşansın istiyoruz. Mamak'ta yapılan ve 18 yıldır çürümeye terk edilen 400 adet 1+1 konutun tamamını yeniledik. Yeni evli çiftlerimize ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza çok uygun fiyata kiralayacağız” diyerek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda konutların açılışını yapan Mansur Yavaş bu sözünü de yerine getirdi. 

BAŞVURULAR BAŞLADI

Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanlığı tarafından çalışmaların bitirilmesinden sonra 1+1 400 konut için başvurular alınmaya başlandı. Aylık 100 TL fiyatla kiraya verilecek konutlardan faydalanmak isteyen ekonomik durumu iyi olmayan yeni evli çiftler ile 65 yaş üstü vatandaşlar; büyükşehir belediyesi hizmet binasında Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanlığına bağlı A Blok 18 numaralı bankoya giderek ya da belediyenin internet adresinden form doldurarak başvuru yapabilecek. 

NOTER HUZURUNDA KURA ÇEKİLECEK

İç ve dış mekanları ile birlikte çevresi tamamen yenilenen ve 5 bloktan meydana gelen 400 adet 1+1 daire büyükşehir belediyesi tarafından kiraya verilecek.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara ekonomik yönden destek olabilmek için aylık 100 TL bedelle kiraya verilecek konutlarda ikamet etmek isteyen vatandaşların aylık gelirinin 3 bin TL'yi aşmaması ve eşlerin üzerinde herhangi bir gayrimenkul bulunmaması koşulu aranacak.

Başvuru sahiplerinden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak şartıyla ikametgahlarının en az 6 ay öncesinden itibaren Ankara'da olduğunu belgelemesi talep edilecek. Başvuru formunu dolduran ya da bizzat başvuru yapanlar, kriterleri karşılayıp karşılamadıklarının değerlendirilmesinden sonra noter huzurunda yapılacak kura çekilişiyle evlerine taşınabilecek.

Türkiye’de yerel yönetimler içinde örnek bir sosyal belediyecilik anlayışını hayata geçirdiklerini dile getiren Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı Hüseyin Gazi Çankaya, şunları kaydetti:

- Mamak Eserkent Sosyal Konutları bilindiği üzere  Ankara  Büyükşehir Belediyesi’nin 2002 yılından beri mülkiyetinde olan konutlardı. Bu konutlar 18 yıldır atıl durumda bırakılmış ve kullanılamaz bir haldeydi. İçerisinde çok ciddi tahribatlar, yer yer hırsızlıklar ve yangınların olduğu bir alandı.

- Büyükşehir belediyesi 7-8 aylık bir süre içerisinde bu alanın tadilatını tamamlayarak 29 Ekim’de açılışını yaptı. Konutlarımızı öncelikli olarak yeni evlenen çiftlere ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza aylık 100 TL kira ile tahsis edeceğiz. Türkiye’de örneği görülmeyen bu uygulamayı ilk defa başlatmış olacağız.

Kiralık konut başvuruları 15 Ocak 2021 tarihine kadar devam edecek.