İmar-Yapı
24 Ağu 2015 11:42 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:11

Ankara Uzay Havacılık OSB'de imar planı çalışmalarına başlandı!

Yüksek teknolojilere dayalı ürünlerin üretileceği ve dünyanın sayılı havacılık merkezlerinden biri olması beklenen OSB için, şirketler 1 milyon metrekarelik talepte bulundu.

Ankara Uzay Havacılık OSB'de imar planı çalışmalarına başlandı!
Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş, yaptığı açıklamada, Kazan sınırlarında ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ/TAI) yanında 730 hektarlık alanda kurulacak OSB için Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Ankara Sanayi Odası ve Savunma Sanayi İmalatçılar Derneğinin katılımıyla tüzel kişilik oluşturulduğunu ve çalışmalara başlandığını söyledi.

İMAR PLANI ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Söz konusu bölgenin kurulmasıyla uzay ve havacılık alanlarında yerli sanayinin desteklenmesinin, yerli ve yabancı firmaların bir araya getirilerek sinerji sağlanmasının, yüksek katma değerli ürünler üretilip ihracatın artırılmasının amaçlandığını ifade eden Aktaş, arazi mülkiyetinin Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden OSB'ye devrine yönelik sürecin sürdüğünü ve imar planı çalışmalarına da başlandığını bildirdi.

Bu yılın sonuna kadar, planlama ve parselasyon çalışmalarının bitirilmesi ve alt yapı ihalesinin yapılmasının öngörüldüğünü belirten Aktaş, bölge müdürlüğünce ön talepte bulunan firmalardan ön avansların alınmaya başlandığını dile getirdi. Aktaş, "Bugüne kadar 104 şirket tarafından yaklaşık 1 milyon metrekare talepte bulunuldu. Bunların 370 bin metrekarelik kısım için ön ödemeleri yaptı" dedi.

TAHSİSLERİN 2016'DA TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği'ne göre müteşebbis heyetin veya genel kurulun belirlediği prensipler ve aldığı kararlar çerçevesinde, arsa tahsis ve satışlarının yönetim kurulu tarafından gerçekleştirileceğine işaret eden Aktaş, Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB uzay ve havacılık ihtisas alanında olduğu için bu sektörlerdeki firmalar dışında arazi satışı ve tahsisinin söz konusu olmayacağını kaydetti.

Aktaş, parselasyon ve alt yapı çalışmalarının ardından arsa tahsislerine gelecek yıl içinde başlanmasının mümkün olacağını, tahsislerin 2016'da tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

'YAKLAŞIK 10 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK'

Ortak yatırım şirketlerine de ev sahipliği yapacakAnkara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB'nin tam kapasite faaliyete geçmesiyle yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlanacağına dikkati çeken Bilal Aktaş, yıllık potansiyel ciro hedefinin 2 milyar doları bulduğunu belirtti.Aktaş, gelişmekte olan havacılık sektörüne komponent ve alt sistem üreten yerli firma sayısının artırılmasının hedeflendiği bölgenin, yerli ve yabancı firmalar arasında da birçok ortak yatırım şirketine de ev sahipliği yapmasının öngörüldüğünü bildirdi. OSB'de yer almak için ön talepte bulunan firmalardan metrekare başına 22,5 lira ön avans alınıyor.