Güncel
21 Eki 2020 09:05 Son Güncelleme: 21 Eki 2020 09:15

Ankara Köy Evleri Projesi ile köylerde yeni mimari

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Köy Evleri Projesi ile köylerde yeni mimari uygulamaları hayata geçiriyor. Çizilen 11 farklı tip evi köyünde yaptırmak isteyene destek var.

Ankara Köy Evleri Projesi ile köylerde yeni mimari

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara köylerinde ve küçük mahallelerinde yeni bir mimari anlayışla Başak Projesi-Başkent Ankara Köy Evleri Projesi'ni hayata geçiriyor. 

Başkan Mansur Yavaş, kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla hazırlanan “Başak Projesi-Başkent Ankara Köy Evleri Projesi”nin detaylarını açıkladı.

Ankara Köy Eveleri Projesi, nüfusu 5 binin altında olan 903 mahallede uygulanacak. Ankara Köy Evi olarak belirlenen 11 tip ev yurttaşların tercihine sunulacak.

Bu evlerden birini yaptırmak isteyene zemin etüdü, mimari, statik, elektrik ve mekanik projeleri için ücret alınmadan hizmet verilecek. 

Başkan Mansur Yavaş, Ankara Köy Evleri Projesini sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Başkan Yavaş, “Seçimden önce verdiğimiz gibi, Başak Projemizi 11 tip ev modeli belirleyerek başlatıyoruz. Alınan meclis kararı gereğince, köyüne ev yaptırmak isteyen hemşehrilerimiz zemin etüdü, mimari, statik, elektrik ve mekanik projelerinden ücretsiz yararlanacaklar” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, köyüne ev yaptırmak isteyen yurttaşlara destek olabilmek amacıyla projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Yavaş "Köylerinde ev yaptırmak isteyenlerin imarlarını çabucak bitirerek, masraf yaptırmayacak şekilde destek vereceğiz. Kendi evinizi verdiğimiz projeyle para vermeden yapabileceksiniz. Köydeki hayatı teşvik edeceğiz” diye konuştu.

Köyden kente göçü tersine çevirecek model sayesinde kırsal kalkınmaya katkı sağlanması hedeflenirken, bu projeden yararlanmak isteyen vatandaşlar tek ve çift katlı ev modellerinden birini tercih edebilecek.

PROJELERE ÜCRET ÖDENMEYECEK

Projeden Başkent genelinde nüfusu 5 binin altında olan 903 mahallede ev yaptırmak isteyen vatandaşlar yararlanabilecek. Kırsal kesimde inşa edilecek 11 tip ev modellerinden birini yaptıracak olan vatandaşlar; Büyükşehir Belediyesine zemin etüdü ile mimari, statik, elektrik ve mekanik projeleri için hiçbir ücret ödemeyecek.