Gündem
14 Kas 2015 15:10 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:46

Ankapark'ın büyük bölümü tamamlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilmekte olan AnkaPark'ın 2016 yılı Ağustos ayında hizmete açılması planlanıyor..

Ankapark'ın büyük bölümü tamamlandı
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilmekte olan ve en son Danıştay tarafındaniptal edilmesi ile gündeme gelen tartışmalı Ankapark projesinde çalışmalar devam ediyor. Yüzde 70 oranında tamamlanan ve 2016 yılı Ağustos ayında hizmete açılması planlanan AnkaPark'ta son olarak oyuncakların güvenlik testleri yapıldı.

Tamamlandığında dünyanın en büyük "tema parkı" olacak ANKAPark projesinde sona yaklaşılıyor. Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi yenileme alanında 2013 yılı Haziran ayında yapımına başlanan AnkaPark projesinin son durumu hakkında açıklamalarda bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, 100 bin metrekaresi kapalı, toplam 1 milyon 200 bin metrekare alan üzerinde kurulmakta olan parkta dünyada bir örneği daha olmayan "dijital oyun çadırı", 5 bin metrekare lazer oyun alanı, 550 atari oyun makinesi, oyuncak ve kafeterya bulunduğunu ve tamamlandığında dünyadaki en çok oyuncağın yer aldığı park olacağını söyledi.

Oyuncakların tamamının güvenlik testinden geçirildiğini de belirten Üçpınar, oyuncakların olası bir tehlika anında kendini oytomatik olarak kilitleme özelliğine sahip olduğunubu sebeple de Ankapark'ta güvenliğin en üst seviyede olduğunu söyledi.

AnkaPark'ın yazlık ve kışlık olarak tasarlandığını bu sebeple de tüm yıl bıoyunca açık kalacağını belirten Üçpınar, 84 bin metrekare kapalı alanda dinozor çağı ile ilgili aktivite alanı, müze ve çocuk oyun alanı oluşturulşacağını da belirtti.