Ekonomi
20 Mar 2019 14:01 Son Güncelleme: 20 Mar 2019 14:38

Ankapark açıldı, işte çok tartışılan maliyeti!

Ankapark, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle kapılarını açtı. Erdoğan, parkın 31 Mart akşamına kadar ücretsiz olacağını açıkladı.

Ankapark açıldı, işte çok tartışılan maliyeti!

Ankapark adıyla bilinen Wonderland Eurasia, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı. Park, 31 Mart akşamına kadar ücretsiz hizmet verecek.

1 milyon 300 bin metrekarelik alana kurulu parkı ilk yıl 5 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret etmesi bekleniyor.

Birçok eğlence ünitesi ve 2 milyondan fazla bitki ve ağaç türüne ev sahipliği yapan parkın giriş ücretleri, çocuk ve yetişkin için günlük kişi başı 25 lira, 4 kişilik aile için de 80 lira olarak belirlendi.

Parkın açılışında konuşan Erdoğan, "Bu projede emeği olan Melih Gökçek kardeşime teşekkür ediyorum" dedi. "Ankapark tüm Türkiye'nin gurur sembollerinden biri" diye konuşan Erdoğan, havaların da ısınmasıyla parkın kent turizmine katkı sağlayacağını ifade etti.

"1 milyar 350 milyon lira harcandı" 

Açılışa katılan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesinin "Wonderland Euroasia" için 1 milyar 350 milyon lira harcadığını, o günkü rayiçle 400 milyon dolar civarında, bugünkü rayiçle 250 milyon dolar civarında bir rakama mal olduğunu söyledi.

Dünyadaki emsal tema parklarla mukayese edildiğinde Ankapark'ın "ucuza" mal olduğunu aktaran Gökçek, şöyle devam etti:

"Fransa Disneyland 5 milyar dolar, Disneyland Şanghay 3,7 milyar dolar, Disneyland Hong Kong 7 milyar dolar 124 hektar ki buradan küçük. İstanbul Vialand'da buradaki oyuncakların sadece 20 de 1'i var. 650 milyon lira maliyeti var. Yani bizim parkımız dünyanın en büyük ve en ucuza mal edilen parkı."