Konut Haberleri
26 Kas 2017 12:27 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:34

Anıtkabir gökdelenlerin arasında kaldı!

Ankara'nın sembolü Anıtkabir dev gökdelenlerin arasında kaldı. Ulus'tan bakıldığında objektiflere yansıyan bu görüntü yeni bir siluet tartışması başlatabilir.

Anıtkabir gökdelenlerin arasında kaldı!
Anıtkabir'i çevreleyen semtlerde yükseklik sınırı bulunsa da yasağın kapsamadığı ilçelerde inşa edilen dev gökdelenler başkentin siluetini bozdu. 

ULUS'TAN BAKILINCA GÖRÜLDÜ
 
Habertürk Gazetesi'nden Arif Akdoğan'ın haberine göre; inşa edilen dev gökdelenlerle İstanbul’un siluetinin değişmesi sık sık gündeme gelirken, Ankara’nın siluetinin de yeni binalarla değiştiği ortaya çıktı.
 
Yüksek binaların özellikle Çukurambar, Söğütözü bölgesinde yükselmesiyle birlikte, Başkent’in siluetinde gözle görülür bir değişiklik oldu. Ankara’nın merkezi olarak kabul edilen Ulus’tan bakıldığında, Anıtkabir’in gökdelenlerin arasında kaldığı görülüyor.
 
Başkent’in merkezinde yeşil kalmış ender alanlardan biri olan Anıtkabir yerleşkesi, arkasında çok katlı gökdelenlerle objektife yansıdı.

ANITIN YÜKSEKLİĞİ AŞILAMAZ AMA...
 
Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı, Anıtkabir’in yakın çevresini oluşturan Anıttepe, Yücepe, Tandoğan, Beşevler ve Bahçelievler’deki yapıların, anıtın yüksekliğini aşamayacağını öngörüyor. Yüksek yapıların yer aldığı bölge ise bu yasağın dışında kalıyor.