Konut Haberleri
02 Kas 2015 11:10 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:41

Anadolu'nun en eski camilerinden birisi restore ediliyor

Anadolu'nun en eski camileri arasında yer alan Kahta Ulu Camii'nde restorasyon çalışmaları 2016 yılının sonunda bitecek

Anadolu'nun en eski camilerinden birisi restore ediliyor
Adıyaman’ın Kahta ilçesinin en eski camilerinden biri olan Merkez Ulu Camii'nde (Kemaliye) restorasyon çalışmaları başladı.

İHALESİ YAPILDI

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2013 yılında restorasyon takvimine alınan cami bölümü ve minare yıkılmaya başlandı. Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Ali Palalı, Kemaliye Cami'sinin 5 yıl süren çalışmalar sonucunda vakıflar kapsamına alındığını, restorasyon projesi hazırlanan ve kısa süre önce ihalesi yapılarak cami bölümü ve minarenin yıkımına başlandığını ifade etti.



2016 YILI SONUNDA RESTORASYON TAMAMLANACAK

İki katlı olarak yapılacak Kemaliye camisinin eski Kahta çarşısı ve çevresinin çehresini değiştireceğini belirten Palalı, "Kemaliye camisi, minaresi yıkılacak durumda, tuvaletleri ise oldukça kötü durumdaydı. 2016 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanan restorasyon çalışmaları tamamlandığında, eski Kahta çarşısı ve çevresi modern bir görünümü kavuşacak ve çarşıya canlılık sağlayacağı düşünülüyor. 5 yıl süren çalışmalar sonucunda vakıf kapsamına alınarak restorasyon takvimine alındı. Proje çalışmasının ardından kısa süre önce ihalesi yapıldı ve bugünlerde restorasyon çalışmalarına başlandı. Mevsim şartlarını göz önüne alacak olursak çok önemli bir aksaklık olmazsa inşallah 2016 yılı sonunda restorasyon tamamlanmış olacak." dedi.