Toki
07 Mayıs 2018 14:53 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:47

Anadolu’dan TOKİ’ye talep yağıyor

Anadolu’nun birçok bölgesinden konut için yoğun talep geldiğini vurgulayan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, “Dar gelirli konuta erişmekte zorlanan vatandaşlarımıza yönelik arz ettiğimiz konutlara 5-10, hatta 50 katı müracaat alıyoruz." dedi.

Anadolu’dan TOKİ’ye talep yağıyor
Anadolu’nun birçok bölgesinden konut için yoğun talep geldiğini vurgulayan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, “Dar gelirli konuta erişmekte zorlanan vatandaşlarımıza yönelik arz ettiğimiz konutlara 5-10, hatta 50 katı müracaat alıyoruz. İstanbul’da 605 konutumuza yaklaşık 17 bin, Kütahya’da bin 51 konutumuza 8 bin 70, Adana Seyhan’da 88 konutumuza 413, Erzurum Palandöken’de 114 konutumuza bin 827 başvuru yapıldı. Dolayısıyla yaptığımız konutlardan çok daha fazla talep geliyor. İdare olarak bu talebi karşılamak için çalışıyoruz” dedi.

Ülkenin dört bir yanı inşat 

Özellikle gelişmekte olan ve yeni sanayi sitelerinin inşa edileceği illerden yoğun bir konut talebinin geldiğini vurgulayan TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Aksaray’da bin 600 iş yerini kapsayan sanayi sitesi inşa ediyoruz. Bu bölgeden yoğun bir konut talebi geliyor. Aksaray ilimizde satışını gerçekleştirdiğimiz 377 konutumuza 7 bin 341 başvuru yapıldı” diye konuştu.  İdarenin ülkenin dört bir yanında inşa ettiği projeler ile yeni istihdam alanı ve yeni iş olanakları oluşturduğunu belirten Turan, “Bu istihdam alanlarının oluşması ile büyükşehirlere göçün önüne geçiliyor. Örneğin Karaman Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan alt gelir grubundaki vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olacaklar. Önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde bu alan 15-20 bin nüfusun yaşayacağı yeni bir Karaman merkezi olacak. Bu bölge yeni bir istihdam alanı oluşturacak. Böylelikle vatandaşlarımızın hem barınma hem de iş sorunu çözülecek. Karaman’da inşa edip satışa sunduğumuz 54 konutumuza vatandaşlarımızdan 761 kişi başvuruda bulundu ”ifadelerini kullandı.