Sektörel
13 Haz 2013 09:18 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:27

Anadolu yakasının yeni metrosunda tüneller birleşti!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Hedefimiz, 2016 yılına vardığımızda İstanbul'da günde 7 milyon insanın metroyu kullanması. Yani artık insanlarımız ulaşımı yer altında yapacak" dedi

Anadolu yakasının yeni metrosunda tüneller birleşti!
Anadolu yakasının ikinci metrosu olan Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe-Çekmeköy metrosunun tünel birleştirme töreninde konuşan Topbaş, İstanbul'da ihmal edilen bir ulaşım aksını devreye sokmaya çalıştıklarını söyledi.
Topbaş, göreve geldiklerinde yaklaşık 45 kilometre olan raylı sistemi, 125 kilometreye çıkardıklarını aktararak, kent hareketliliğindeki en doğru çözümün metro olduğunu bildiklerini kaydetti.
 
Topbaş, kent hareketinde raylı sistemlerin kullanımının önemine işaret ederek, "Hedefimiz 2016 yılına vardığımızda İstanbul'da günde 7 milyon insanın metroyu kullanması. Yani artık insanlarımız ulaşımı yer altında yapacak" dedi.
 
İstanbul'u en etkileyici ve dünyada söz edilen bir kent olması yönünde her alanda yatırımlarını durdurmadan devam ettirdiklerini vurgulayan Topbaş, bunu da bir siyasi ayrım yapmadan gerçekleştirdiklerini ifade etti.
 
Topbaş'ın konuşmasının ardından Üsküdar-Çekmeköy metrosundaki tünel birleşimi gerçekleştirildi. Çalışanlar da birleşim noktasına Türk bayrağı astı..