Yozgat havalimanına kavuşacak

Yozgat Havalimanı’nın temeli 3 Haziran’da atılıyor. 2020’de tamamlanarak hizmete açılması planlanan Yozgat Havalimanı yıllık 2 milyon yolcu kapasitesi ile hizmet verecek.

Yozgat Havalimanı projesi başlıyor. Havalimanı’nın temeli 3 Haziran Pazar günü Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da katılacağı törenle atılacak.

2020’de tamamlanması planlanan Yozgat Havalimanı yıllık 2 milyon yolcu kapasite ile hizmet verecek. Yozgat’ın yanı sıra Çorum ve bazı ilçelere de hizmet verecek olan Yozgat Havalimanı, Yozgat dışında yaşayan 1 milyon 200 binden fazla Yozgatlıya ulaşımda kolaylık sağlaması öngörülüyor. Havalimanı sayesinde yine Avusturya ve Fransa başta olmak üzere yurt dışında yaşayan binlerce Yozgatlı da doğrudan Yozgat’a ulaşabilecek.

Yozgat-Sorgun-Alaca yolu üzerinde inşa edilecek havalimanı ihalesini YDA İnşaat ve EMT İnşaat ortaklığı 176 milyon 352 bin TL bedelle kazanmıştı.

İşte kira getirisi en yüksek 10 şehir… Deprem bölgesinde ev sınavı sürüyor Ev sahibi ve kiracılar anahtar teslimine dikkat!