Yeni hava meydanları geliyor

DHMİ Genel Müdürü Yıldırım, Türkiye'de ticari havacılığın çok hızlı şekilde büyüdüğünü belirterek "Genel ve amatör havacılıkta bu gerçekleşmedi. Bununla ilgili birtakım çalışmalar başlattık. Bunun için yeni hava meydanları yapacağız" dedi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, havacılık kültürünün gelişmesinin ticari ve askeri uçuşlar haricinde yapılan genel havacılık faaliyetlerinin gelişmesi ile mümkün olabileceğini söyledi. Sektörün sorunlarının konuşulduğu 1. Genel Havacılık Forumu'nda, son yıllarda Türkiye'de ticari havacılığın çok hızlı şekilde büyümesine rağmen genel ve amatör havacılık alanındaki gelişmelerin bu ölçekte olmadığına dikkat çeken Yıldırım, "Mecburiyetten dolayı İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen'de genel havacılık açısından bazı kısıtlamalar getirildi" dedi. Yıldırım, bu konuda iyileştirme yapacaklarını aktardı. Yıldırım konuyla ilgili şunları söyledi: "Havaalanı diyebileceğimiz sadece bir küçük pist, belki prefabrik binadan oluşan genel havacılığın ve amatör havacılığın kullanımına açık olacak meydan sayısını arttırmamız lazım. Bununla ilgili bir takım çalışmalar başlattık. Bunu hızla sürdüreceğimizin sözünü verebilirim. Bunu hızla sonuçlandırabileceğimizi düşünüyorum. Çok büyük yatırımlar yapabilen bir ülkeyiz. Dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. Büyük projelere imza atıyoruz. Bu tip hava meydanlarını yapabilecek kapasitede olduğumuzdan şüphe yok. Bu sadece zihniyet değişimi meselesidir. Bunun da yaşanacağına inanıyorum."

3. Havalimanı projesini üstlenen İGA Havalimanları İnşaat'ın CEO'su Yusuf Akçayoğlu 3. havalimanında da genel havacılık faaliyetlerinin olacağını söyledi. Özel jetler için terminaller olacağını kaydeden Akçayoğlu, "Pist ve taksi yolu konusunda yeni havalimanı bir çok ihtiyaca cevap verebilecek. Havacılık sektöründe her anlamda öncülük etmeye hazırız" diye konuştu.

Genel havacılık alanında mevzuat çıkarma konusunda ilerleme sağlandığını ifade eden Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ise 3 yıllık bir çalışmanın sonunda hazırlanan 'Amatör Havacılık Yönetmeliği'nin kısa zamanda yayınlanarak yürürlüğe gireceği müjdesini verdi. Ekşi "Amatör havacılık konusunda devletin bir organına yetkimizi bir protokolle devretme konusunda istekliyiz. Bu konudaki çalışmalarımız devam edecek" dedi. 
Konut fiyatlarındaki artış oranı belli oldu İşte kira getirisi en yüksek 10 şehir…