Yabancı yatırımcıya vatandaşlıkta 2 aşama

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'ye belli bir miktarın üzerinde yatırım yapan yabancılara vatandaşlık verilmesine ilişkin düzenleme üzerinde çalıştıklarını söyledi...

Türkiye'de belli bir miktarda yatırım yapacak yabancılara vatandaşlık verilmesine ilişkin açıklamada bulunan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yabancı yatırımcılara vatandaşlık verilmesine ilişkin düzenleme için Bakanlar Kurulu kararı çıkarılacağını ve iki aşamalı bir geçiş düşündüklerini söyledi.

Yabancı yatırımcılara vatandaşlık konusunda alt limitin henüz belirlenmediğini de belirten Bakan Elvan,düzenlemenin en kısa sürede çıkarılacağını, çalışmaların İçişleri Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü ifade etti.

Uygulamanın sadece konut alanlara yönelik olmayacağını da vurgulayan Bakan Elvan, fabrika kuran ya da Türkiye'de herhangi bir yatırıma ortak olacak yabancılar için de vatandaşlık hakkının geçerli olacağını, bu düzenlemenin amacının ise Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen yatırımcıları özendirmek olduğunu belirtti.


 

Yazlıklarını belgesiz kiraya verenlere ceza! Konut fiyatlarındaki artış oranı belli oldu Ev fiyatları ve konut kredisi faizleri uçtu! AVM ciroları şubatta yıllık yüzde 114,6 arttı Gülten Dayıoğlu Ödülü sahibini buldu O ülkede konut fiyatları rekora yaklaştı