"Üçüncü köprü 2 senede kendini amorti edecek!"

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3. köprünün 2015 yılında tamamlanacağını ve köprünün 2 seneden az bir zamanda kendini amorti edeceğini söyledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Boğazı'nda yapımı devam eden 3. köprünün 2015 yılında tamamlanacağını söyledi. Bakan Yıldırım, "Köprü ve yolların tamamının maliyeti 5 milyar, 5,5 milyar lira. Yani İki seneden az bir zamanda 3. köprü kendini amorti ediyor." dedi. Yıldırım, Avrasya maratonunda sporcuların gruplar halinde köprüyü geçeceklerini söyledi.
 
Bakan Yıldırım, Bakırköy'de Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin programına katıldı. Program sonunda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Yıldırım, 3. köprü ile ilgili açıklamalar yaptı. Köprünün ayaklarının belli bir yüksekliğin üzerine ulaştığını ve hedeflenen programdan biraz ileride çalışmaların yürüdüğünü anlatan Yıldırım, "Yol aksıyla ilgili altyapı çalışmaları da devam ediyor. Hedefimiz, 3 .köprü ve 120 kilometrelik çevre yolunu 2015 ortalarında, en geç 2015 sonunda hazır hale getirmek. İstanbulluların hizmetine sunmak." dedi. 
 
Binali Yıldırım, yeni köprünün yapımında zamanın çok önemli olduğunun da altını çizerek, "İstanbul'un bir numaralı sorunu trafik. 3. köprü hatırlayın, Levent'en Kavacık'a Sultanbeyli'ye kadar tek sıra dizildi. O şeritler işgal altında. Çünkü onlara belli saatlerde geçiş izni veriliyor. Kokacak meyve, sebze, et var. Bunların hepsini birlikte düşündüğünüzde ülke olarak kayıp çok büyük." değerlendirmesinde bulundu. 
 
Yıldırım, 3. köprünün transit trafik yanında şehir içi ulaşıma da katkı sağlayacağını dile getirerek, "İstanbul'un sabah akşam yoğun saatlerde köprü trafiğinde fazladan yakılan yakıt ve zaman kayıplarının maliyeti yılda 3,5 milyar lirayı buluyor. Köprü ve yolların tamamının maliyeti 5 milyar, 5,5 milyar lira. Yani İki seneden az bir zamanda 3. köprü kendini amorti ediyor." ifadesini kullandı. 
 
MARATON KOŞUSUNDA KÖPRÜDEN GRUPLAR HALİNDE NİZAMİ YÜRÜYÜŞLE GEÇİLECEK
 
Boğaziçi Köprüsü'nde yapılan maratonda toplu halde koşulmasının köprünün rezonans riski oluşturduğunu belirten Yıldırım, "Bu yüzden de sadece köprü geçişinde grup grup alınıp bir grup köprüyü terk edecek ve orada artık koşma değil nizami bir yürüyüş şeklinde geçilecek. Ondan sonra da diğer grup koşmaya devam edecek.Orada böyle bir uygulama yapmak zorundayız." ifadesini kullandı. 
 
Geçen seneki koşu sırasında köprüdeki salınımın ciddi boyutlara ulaştığını belirten Yıldırım, "Amaç; İstanbul'da düzenlenen bu şenliğin, bu etkinliği, herhangi bir tatsız olaya mahal vermeden tamamlamak." diye konuştu. 
 
'ONU KARIŞTIRMA, GAZA GELME'
 
Katıldığı programda engelli vatandaşlarla sohbet eden Yıldırım, bir engellinin "Başbakan bir dönem daha Başbakan kalsın, sonra Cumhurbaşkanı olsun' yönündeki temennisini dile getirdi. Başka bir engelli de, "Sayın bakanımız da Başbakan olur inşallah" deyince Yıldırım, "Karıştırma karıştırma oraları. Gaza gelme, herkes işini yapsın. Sen temenni ediyorsun, gönülden geçeni söylüyorsun. Onlar ne karar verirse haklarında ne hayırlıysa karar odur. Önemli olan kurumların oturmasıdır. Kurumlar gelip geçicidir. Ama hayat devam ediyor. Biz son 11 yılda kurumsallaşma adına çok şey yaptık. Kimse gelirse gelsin bunu geriye götürme şansı yok. Geriye götürürse hemen karşılığını görür." değerlendirmesinde bulundu. 
Konut fiyatlarındaki artış oranı belli oldu Gülten Dayıoğlu Ödülü sahibini buldu İşte kira getirisi en yüksek 10 şehir…