Uçmak için kartları kullandık

Vatandaş banka ve kredi kartını uçakla seyahat etmek için kullandı. Yılın ilk 9 ayında havayolu sektöründe yapılan harcama 11 milyarı aştı.

Bankalararası Kart Merkezi'nin (BKM) verilerine göre yılın ilk 9 ayında banka ve kredi kartlarıyla en çok havayolu işlemi yapıldı. 

Ocak-eylül döneminde havayolu işlemleri için banka kartlarıyla 1 milyar 766 lira ve kredi kartlarıyla da 9 milyar 284 milyon lira olmak üzere 11 milyar 50 milyon lira harcandı.
 
Söz konusu dönemde banka ve kredi kartlarıyla 22,7 milyon adet işlem gerçekleştirildi.
 
Havayolu sektöründe kartlarla geçen yılın 9 ayında 21,6 milyon adet işlemde 8,3 milyar liralık, yılın tamamında da 28,5 milyon adet işlemde 10,8 milyar liralık harcama yapıldı.

REKOR KIRILDI
 
Bu yılın ocak-eylül döneminde havayolu harcamalarında yapılan harcama tutarı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 32,8, işlem adedi de yüzde 5,3 artış gösterdi.
 
Böylece bu yılın 9 aylık döneminde havayolu sektöründe yapılan harcama tutarı, geçen yılın tamamındaki ödemeleri geçmiş oldu.
İşte kira getirisi en yüksek 10 şehir… Deprem bölgesinde ev sınavı sürüyor Ev sahibi ve kiracılar anahtar teslimine dikkat!