Turizm krizi en çok Antalya'yı vurdu!

2016 yılında krizin en çok vurduğu kent Antalya’nın yıl sonu kaybı 6 milyon turisti bulabilir. Turizmdatabank`ın tahminlerine göre Antalya`nın turizm geliri 2016 yılının tamamında 4 ila 4.2 milyar dolar aralığında azalabilir.

Turizmdatabank’ın Antalya turizmi için yaptığı son tahminlere göre, turist sayısındaki azalma Haziran ayında yüzde 55 dolayında. Turist kaybı 6 milyonu bulabilir.

İlk 6 aylık dönemde Antalya’nın toplam turist kaybının da 2 milyon dolayında olduğu hesaplanıyor. Antalya’nın gelecek 6 aylık kaybı, var olan düşüş trendi ile hesaplandığında toplamda 5,8 ila 6 milyon arasında değişecek.

Turist sayısında yüzde 50’den fazla azalma yaşayacak olan Antalya’da turizm gelirleri de ciddi boyutta azalacak. Tahminlere göre, kentin turizm geliri 2016 yılının tamamında 4 ila 4,2 milyar dlar aralığında azalacak.

Diğer yandan Antalya’da işsiz kalan turizm çalışanlarından 60 bin dolayında kişinin de 78-80 milyon TL’lik bir kazanç kaybı olacak. Bu kazanç kaybının, Antalya ekonomisine etkisi de büyük olacak.

Özellikle turizm çalışanları  hem harcama yapamayacak hem de borçlarını ödeyemeyecek.

İğneada Country taş evler satışa çıktı Yabancıların konut alımında sert düşüş! Merkez Bankası'ndan kiralara yakın takip!