Sur Yapı'dan ayda 600 liraya ev!

Sur Yapı, 11 projesindeki 300 konut için devrim gibi kampanya başlattı. Aylık taksitlerin 600 liraya çekildiği kampanyada faizler de 60 aya 0, 120 aya ise yüzde 0.55’e indirildi.

Sur Yapı portföyündeki 11 konut projesinde bulunan 300 konut için yeni bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında aylık taksitler 600 liraya çekildi. Faiz oranlarını da indiren kampanyada 60 ay için yüzde 0, 120 ay için ise yüzde 0.55 faiz imkânı sunuluyor.

Kira desteği verecek

Mevduat faizinin yükselmesiyle birlikte vatandaşın konuta yatırım konusunda kafasının karıştığını belirten Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Vatandaşa yatırım için ev almanın ne kadar cazip olduğunu göstermek istedik. Ortaya da 'Mutlu Evler Türkiye' kampanyası çıktı" dedi. Kiracıların hem kira hem de konut taksidi ödemekte zorlandıklarını belirten Elmas, kampanya hakkında şu bilgileri verdi: "Tüketiciden evini teslim edene kadar sembolik bir rakam alacağız, üstünü biz bankaya ödeyeceğiz. Mesela 323 bin liralık 1+1 daire için vatandaş yüzde 15 peşinat verecek. Evini teslim alana kadar ayda 600 TL taksit ödeyecek. Üstünü biz tamamlayacağız ve destek olacağız. Yüzde 40'lık tutar için 120 ay yüzde 0.55'le konut kredisi kullandırıyoruz. Bu oran 10 yılda 24 bin liralık ek ödeme yaratıyor ve önemli avantaj sağlıyor. Kalan tutarı ise 5 ara ödemede alıyoruz. 48 bin lira peşin parası olan ve ara ödeme yapma gücü olan vatandaş çok kolay ev sahibi oluyor."

Peşine yüzde 10+15 indirim

Altan Elmas, kampanyadan 180 milyon lira ciro beklediklerini ifade etti. Liste fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim de yaptıklarını belirten Elmas, taksidi azaltmak isteyenler için 60 ay sıfır faiz imkânı sunduklarını dile getirdi. Elmas, ayrıca tamamını peşin ödemek isteyenlere yüzde 10 indirime ek yüzde 15 indirim daha yaptıklarını ifade etti. Kampanya kapsamında konut alıcılarının teslime kadar küçük küçük taksitler ve rahat ödeme koşullarıyla ev sahibi olacaklarını belirten Elmas,"Muhtemel fiyat artışlarından önce alıcılar için kampanyamızın büyük fırsat oluşturacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Çinli de gelir Brezilyalı da gelir

Gayrimenkulün doğru bir yatırım aracı olduğunu belirten Elmas, "Konutta kâr-zarar hesabı brüt fiyata göre yapılıyor ve bu tüketicilere yanıltıyor. Oysa alıcı sermaye hesabı yaparsa getiriyi görebilir. Türkiye'de darbe girişimi ve ekonomik dalgalanma döneminde dahi konut 2 yılda yüzde 25 kazandırdı. Konut piyasası iyi gidiyor ama İstanbul'da durağanlık söz konusu. Ama Anadolu illerinde tablo farklı. Bursa, İzmir, Ankara ve Antalya'da olumlu gelişmeler var. İstanbul uzun süre öncü rolünü üstlendi, şimdi soluklanıyor. Bu tüketici için bir avantaj. Üretici ise rekabette zorlanıyor. Ama İstanbul'da toparlanma süreci yaşanacak. İstanbul öyle bir yer ki Çin'den Brezilya'dan müşteri gelir ve alım yapar" şeklinde konuştu.

.

Konut fiyatlarındaki artış oranı belli oldu İşte kira getirisi en yüksek 10 şehir…