Nef'ten 5 milyon metrekarelik Yeşil Yol

İstanbul'da aktif yeşil alan miktarını artırmak ve kente nefes aldıracak yeni alanlar yaratmak için 'Yeşil Yol' projesi önerildi.

17 Ağustos Marmara Depremi’nin 17. yıl dönümünde, kentlerin geleceğini kurgulamak için kurulan ‘Vizyon Atölyesi’ İstanbul’da aktif yeşil alan miktarını artırmak, olası bir depremde toplanma alanları açmak için ‘Yeşil Yol’ projesini tasarladı.

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur ile Kentsel Strateji Kurucusu Faruk Göksu tarafından hayata geçirilen ‘Vizyon Atölyesi’nin hazırladığı projeye göre, TEM ve E5 arasında, Küçükçekmece’den Pendik’e kadar olan 50 kilometre uzunluğunda ve 200 metre genişliğinde yaklaşık 10 milyon metrekarelik alanda 5 milyon metrekarelik yeşil alan oluşturulacak. 

Küçükçekmece ile Pendik arasındaki 17 ilçeyi birbirine bağlayacak Yeşil Yol, yaklaşık 10 milyon metrekarelik alanda 5 milyon metrekarelik yeşil alan yaratacak. Güzergâh üzerinde yer alan 16 bin yapı yani yaklaşık 56 bin konut yıkılarak bu yeşil alan oluşturulacak. 56 bin konutun yıkılmasıyla oluşacak alanın yarısı yeşil alan, diğer yarısı da yapılaşma için kullanılacak.

Vizyon Atölyesi Kurucusu Faruk Göksu, "Yeşil Yol, bütün İstanbul'u birbirine bağlayacak bir proje" diyerek şu bilgileri verdi: "Yeni dönüşüm modelleri geliştirmek, ulaşımı kolaylaştırmak, olası deprem için toplanma alanları ve tahliye koridorlarını oluşturmayı hedefleyen Yeşil Yol, İstanbul'a 5 milyon metrekarelik bir yeşil alan kazandırmayı hedefliyor."

Konut fiyatlarındaki artış oranı belli oldu Gülten Dayıoğlu Ödülü sahibini buldu İşte kira getirisi en yüksek 10 şehir…